27 / 04 / 2024

ıran sorunu ne olacak

ıran sorunu ne olacak

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Irak İş Konseyi, Türk iş adamlarının Irak'ta yaşadığı sorunları konuşmak üzere bir toplantı düzenledi. Dün yapılan ve 3 saat süren toplantıya 100'den fazla sektör temsilcisi katıldı.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Doların bugün ne kadar olduğu sorunu hafta boyunca yükseliş gösteren kur sonrası yatırımcıların sorduğu sorular arasında yer aldı. Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 18.53 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,06’dan işlem görüyor.

30 Haziran Cuma altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını kaç TL? Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakınan takip ediliyor. Son zamanlarda tarihi rekorunu kıran altın, gündemden düşmüyor. Peki 30 Haziran Cuma altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını kaç TL? Canlı altın fiyatları.

Dün rekor kıran Borsa İstanbul bugüne düşüşle başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yüzde 2,69 artışla günü 5.732,86 puandan kapatarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti. Bugüne ise yüzde 0,14 düşüşle 5.725,06 puandan başladı.

Bir tıkla, vadeli mevduata yüzde 40 kazandıran kampanya! 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar?

Akbank'tan yatırımcılarına mevduat faizi kampanyası geldi. Akbank, tanışma kampanyası kapsamında yüzde 40’a varan oranda mevduat faizi sunulacağını belirtti. Peki, 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte detaylar...

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Yatırımcılar Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023...

Murat Yıldıran kimdir? Kaç dil biliyor, ne iş yapıyor?

Polisan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldıran kimdir? Murat Yıldıran başka hangi görevlerde yer alıyor? Murat Yıldıran kaç dil biliyor? İşte yanıtı...

Yastık altındaki dolarlar o tarihte çıkacak! Dolar öyle bir yükselecek ki... Bu rakamı görenler gözlerine inanamayacak

Dolar kuru son günlerde yeni rekorlara imza atıyor. Doların ne kadar olacağını araştıran yatırımcılar ise ''dolar ne kadar olacak?'' sorunu araştırıyor. 

Kademeli emeklilik şartları ne olacak? Yaş şartı düşecek mi?

İşe giriş tarihi 9 Eylül 1999 senesinden sonra 2000-2008 arası ve 2008 sonrası sigortalı olanlara has kademeli emeklilik sistemi üstünde çalışmalar yapılacağı söylendi. Erken emekliliği kaçıran vatandaşlar sorularınızın cevabı bu haberde. Kademeli emeklilik şartları ne olacak? Yaş şartı düşecek mi?

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Mayıs başında rekor üstüne rekor kıran gram altının fiyatındaki gerileme ne anlama geliyor? Altın fiyatları yeniden yükselecek mi? Ne zaman alım yapmak lazım? İşte tüm bu soruların cevabı bu haberde..Tıklayın..

Beko kurutmalı çamaşır makinesi fiyatları ne kadar, özellikleri neler? 8 Nisan 2023 fiyat listesi...

Yıkama ve kurutmayı tek makinede yaparak büyük avantaj sağlayan Beko kurutmalı çamaşır makineleri, hayat kolaylaştıran üstün teknolojileri ile öne çıkıyor. Peki, Beko kurutmalı çamaşır makinesi en uygun nereden alınır? İşte detaylar...

Hissedarlardan biri hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan hissedarların kafalarını karıştıran bazı sorular vardır. Onlardan biri de hissedarlar eğer hissesini satmak istemez ise ne olur? İşte bu konudaki merak edilenler!

ıran sorunu ne olacak Haberi

ıran sorunu ne olacak

Toplantıda öne çıkan maddelerin güvenlik sorunu ve ödemeler olduğunu belirten DEİK Türk-Irak Iş Konseyi Başkanı Emin Taha, "Toplantıda tüm şirket yetkilileri tek tek sorunlarım anlattı. Bugüne kadar en büyük sorun Irak Hükümeti ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafınca yapılmayan ödemelerdi. 

Ancak şimdi güvenlik daha büyük kriz haline geldi. Daha önce Türk işçiler kaçırılmıştı ve bu risk devam ediyor. Tür Üye aleyhine yürüyüşler yapılıyor. Çok sayıda şirket güvenlik endişesi ile kiraladıkları evleri boşaltıp otele yerleşti" dedi. 


RAPOR HAZIRLANIYOR

Toplantı sonrası bir rapor hazırlanacağım belirten Taha, önümüzdeki hafta bu raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunmayı planladıklarını ifade etti. 

İnşaat, sağlık, gıda, mobilya gibi farklı sektörlerin bölgede ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten Taha, "Sorunların çözümü için net adımları atılması gerek. Bu nedenle Başbakan ile birlikte Irak'a gitmek istiyoruz"...