28 / 07 / 2024

İrana TAP için teklif yapılmadı mı

İrana TAP için teklif yapılmadı mı

Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) Genel Müdürü Bradshaw, İran'ın projeye katılması konusunda aralarında bir iletişim olmadığını ve İran'a bu şekilde teklif yapılmadığını belirtti.

Yunanistan'ın TAP projesi için hazırlıkları tamam!

Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

2007 yılında Karayolları arazisi için kıran kırana yarış!

2007 yılında Özelleştirme İdaresi'nce satışa çıkartılan 96 bin 505 metrekarelik Karayolları arazisi için kıran kırana yarış başlamış. 10 grubun teklif verdiği araziyi alan grup, 226 bin metrekarelik inşaat yapabilecekmiş.

Didim Ticaret Odası turizmin gelişmesi için büyük bir adım attı!

Didim Ticaret Odası Didim’in kültürel değerleri arasında bulunan Dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı, Milet Ören yeri ile Anadolu Beylikleri Dönemine ait İlyas Bey Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine yer alması için başvuru da bulundu.

Herakleia Hieron Tapınağı için kurtarma çalışması başlatıldı!

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesine 1 kilometre mesafede bulunan Roma dönemine ait 2 bin metrakerelik alan üzerine kurulu tapınak mezar için kurtarma çalışması başlatıldı.

Bankalar restorasyon kredisi için harekete geçti!

Yıkılmaya yüz tutan binaların restorasyonu genç mimarlar için fırsat oldu. Bankalar ve TOKİ'nin krediyle desteklediği uygulamalarla 700 bin liralık bir ev 2.5 milyon liraya satılabiliyor

Automall, açılış için gün sayıyor!

Galerilerin yüzde 90'ının satıldığı otomobil alışveriş merkezi Automall, açılış için gün sayıyor

Selamet Memiş, okul yaptırmak için arazi bağışladı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1788 metrekarelik arazisini Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması için bağışlayan eğitim gönüllüsü kadınla protokol imzalandı

23 Türk inşaat firması Katar için hazır

Katar ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedariki konusunda görüşmelerde bulunan Türkiye mutabık kalınması durumunda ilk etapta 4 milyar metreküp civarında LNG bağlantısı için bir iyi niyet protokolü imzalamayı düşünüyor

Eminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos!

Vade farksız ödeme alternatifiyle “Altın günü modeli” ev sahibi yapan Evminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos...

Latife Tekin, Myndos için Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Ünlü romancı Latife Tekin, Gümüşlük Akademisi'ne yönelik saldırıların önlenmesi ve Myndos'un kurtarılması için Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

İrana TAP için teklif yapılmadı mı Haberi

İrana TAP için teklif yapılmadı mı

Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) Genel Müdürü Bradshaw, İran'ın projeye katılması konusunda aralarında bir iletişim olmadığını ve İran'a bu şekilde teklif yapılmadığını belirtti.


Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw, İran'ın projeye katılması konusunda aralarında bir iletişim olmadığını ve TAP tarafından İran'a bu şekilde teklif yapılmadığını belirtti. 


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bradshaw, Güney Gaz Koridoru'nun Avrupa ayağı olan projenin, Avrupa piyasası için stratejik önem taşıdığını söyledi.


Bradshaw, projenin bölgeye yeni bir doğalgaz kaynağı sunduğunu ve böylelikle enerji güvenliğini arttırdığını ifade ederek, konuştu:


"Proje ilk etapta Şah Deniz II sahasından yıllık 10 milyar metreküp doğalgazı Avrupa'ya taşıyacak, fakat projenin kapasitesinin 20 milyar metreküpe çıkarıltılması planlanıyor. Bu yüzden, ekstra kompresör üniteleri ve istasyonlar kurulacak. Projenin ayrıca ters akım kapasitesi de olacak....