02 / 10 / 2024

iranda boşanmalar arttı mı

iranda boşanmalar arttı mı

İran Nüfus İdaresi Başkanı Hamid Dırahşan Niya, ülkede geçen yıla oranla son dört ayda boşanmaların yüzde 2,2 arttığını ve evlenme oranının ise ayni nispette yüzde 2,2 azaldığını söyledi.

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların harcaması da arttı. Bayramda cüzdanın boş kalmasını isteyemeyenler alternatif yollar aramaya başladı. Tam da bu esnada Yapı Kredi imdadınıza yetişiyor.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

Konutta yeni rota boş daireler oldu! Fiyatlar yüzde 15 arttı!

Kira artışlarının yüzde 25’le sınırlandırılması, yatırımcının rotayı boş dairelere çevirmesine sebep oldu. Boş konutların fiyatları ise yükselen taleple yüzde 10-15 arttı. İşte ayrıntılar...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

2021 yılında evlenme ve boşanmalar arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gölgesinde geçen 2020'de azalan evlilik ve boşanmalar, normalleşme sürecinin başladığı 2021'de de artış gösterdi. İşte konuyla ilgili detaylar...

İstanbul Boğazı'nda yalı satışları hızlandı!

İstanbul Boğazı'nda pek çok yalı bulunuyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. İstanbul Boğaziçi şu an 60-62 yalı satışta. Boğaziçindeki yalıların fiyatları 10 milyon TL'den başlıyor...

Channing Tatum ve Jenna Dewan evlerini 5 milyon 925 bin dolara sattı!

Geçtiğimiz yıllarda evliliklerini sonlandıran Channing Tatum ve Jenna Dewan boşanmalarının sonrasında Beverly Hills’teki evlerini 5 milyon 925 bin dolara sattı.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar kapışılıyor!

İstanbul Boğazı'nda konumlanan yalılara gösterilen rağbet arttı. Kurda yaşanan ani dalgalanmalar sebebiyle yalılara olan talep arttı ve yalıların cazibesi yükseldi. Son 1.5 senede 20 yalının el değiştirdiği belirtildi.

İstanbul'un hangi bölgesinde kiralar yüzde 70 arttı?

Pandemi nedeniyle konutta tercihlerin değişmesi ile İstanbullular tam kapanma dönemini Adalar'da geçirmeyi tercih etti. Boş evin kalmadığı bölgede kira fiyatları yüzde 70 arttı.

iranda boşanmalar arttı mı Haberi

iranda boşanmalar arttı mı


İran Nüfus İdaresi Başkanı Hamid Dırahşan Niya, ülkede geçen yıla oranla son dört ayda boşanmaların yüzde 2,2 arttığını ve evlenme oranının ise ayni nispette yüzde 2,2 azaldığını söyledi.


İranlı öğrenciler haber ajansı İSNA'da yer alan haberde Dırahşan Niya, "Geçen yıla göre son dört ayda boşanma oranı yüzde 2,2 arttı. Evlenme ise yüzde 2,2 düştü." dedi.


Yapılan son istatistik verilere göre, erkeklerde boşanma yaşının 35,5, kadınlarda 30,6 olduğunu belirten Dırahşan Niya, dört ayda 55 bin 718 boşanmanın yaşandığını bu oranın geçen yıla göre yüzde 2,2 arttığını ifade etti. 


Dırahşan Niya, aynı dönemde 234 bin 982 resmi evliliğin gerçekleştiğini, bu rakamın geçen seneye göre yüzde 2,2 düşük olduğunu açıkladı.


Elborz, Giylan, Horasan Rezevi ve Kermanşah'da boşanmaların en çok meydana geldiği eyaletler olduğunu dile getiren Dırahşan...