28 / 04 / 2024

iranlılar türkiyede ev alabilirmi

iranlılar türkiyede ev alabilirmi

İran vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabiliyor. Ancak bu alım için özel izin şart. İşte İranlılar Türkiye'den ev alabilir mi? sorusunun yanıtı...

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

Fahiş şekilde artan ev kiraları sebebi ile son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikler çoğaldı. Peki, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmediği ve sahip olduğu haklar neler? İşte detaylar…

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

İranlılar Türkiye'den konut alımında ilk sırada!

Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine göre, 2019'un 1. çeyreğinde 1 milyon 898 bin 694 metrekare olan yabancıların gayrimenkul alımları, 2020'nin aynı döneminde 3 milyon 035 bin 199 metrekare olarak kaydedildi. Türkiye'den en çok konutu ise İranlılar aldı...

İranlılar, Türkiye'de konut alımında 2'nci sırada! 

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Dr. Serpil Kahraman, İranlıların Türkiye'de konut alımında 2 senede 7 kat artış yaşandığını belirtti. Kahraman, "İranlıların Türkiye'ye olan ilgisinin her yıl artarak, devam ediyor." dedi... 

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

İranlılar Türkiye'den konut alımında ikinci sırada!

2019'a hızlı başlayan ve ilk 3 ayda 9 bin 618 adede ulaşan yabancıya konut satışında payı her geçen ay artan İranlılar, Türkiye'nin değişik bölgelerinde konut sahibi oluyor.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

İranlılar Türkiye'den ev alıyor!

2018 TUİK verilerine göre, Iraklılar Türkiye’de en çok konut satın alan yabancıların başını çekerken, yabancıya satılan konutlarda en büyük artış İranlılarda yaşandı.

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı!

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı. Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı.

Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Türkiye'den konut alan yabancılar ülkelerine göre değerlendirldiğinde, ilk 5 ülke arasında sadece 1 komşu ülke bulunuyor. Peki, Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Katarlılar Türkiye'de yatırım yapacak!

Katarlılar Türkiye'ye yatırım yapmak için harekete geçti. Onlarca Katar firması, proje ve yatırımları için İzmir'e gelecek.

iranlılar türkiyede ev alabilirmi Haberi

iranlılar türkiyede ev alabilirmi


Mütekabiliyet yasasıyla yabancılar Türkiye'den ev alabiliyor. Kanunla birlikte karşılıklılık uygulaması terk edilmiş oldu. Buna göre bazı ülke vatandaşları şartsız olarak Türkiye'den ev alabilecek. 


Şartsız ev alabilecek ülkelerden bazıları şöyle; 


*Almanya 

*Amerika Birleşik Devletleri 

*Arjantin 

*Arnavutluk 

*Belçika

*Belize 

*Benin 

*Bosna Hersek 

*Brezilya 

*Bulgaristan 

*Burkina Faso 

*Burundi 

*Çad 

*Dominik Cumhuriyeti

*Estonya 

*Fas 


Gelelim İran vatandaşlarına... 

İranlılar Türkiye'den ev alabilir mi? sorusunun yanıtı ise net. İranlılar Türkiye'den ev alabiliyor. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan özel izin almaları gerekiyor. 


Yasaya göre, ev alacak yabancılar ikiye ayrılıyor. Karşılıklılık uygulaması bulunan ve bulunmayan ülkeler olmak üzere bu ayrım yapılıyor. İran ile Türkiye arasında da tam karşılıklılık uygulaması bulunmuyor. Bu yüzden İran şartsız ev alabilecek ülkeler listesinde bulunmuyor. İranlıların ev alabilmesi için özel izin almaları gerekiyor. Bunun için İçişleri Bakanlığı'na başvurmaları şart. 


İşlemler Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılıyor 

Gayrimenkul devir işlemleri ise Tapu Sicil Müdürlükleri'nde yapılıyor. Ayrıca resmi satıştan önce noterde...