15 / 05 / 2024

İrtifak hakkı bedeline itiraz

İrtifak hakkı bedeline itiraz

Taşınmaz sahibinin taşınmazını bir başkasının kullanmasına müsaade etmesine irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı bedeli emlak vergisi esas alarak belirleniyor. Peki, irtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

İrtifak hakkı bedeli nasıl belirlenir?

Gayrimenkul sahibinin, taşınmazı bir başkası tarafından kullanılmasına izin verdiği takdirde ortaya çıkan yararlanma hakkına irtifak hakkı deniyor. Peki, irtifak hakkı bedeli nasıl belirlenir?

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

İrtifak hakkı tesisi 2017!

İrtifak hakkı, taşınmaz lehine konulabiliyor. İrtifak hakkı, tapu kütüğüne tesis edilebiliyor. İşte irtifak hakkı tesisi 2017 işlemleri..

İrtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

Taşınmaz sahibinin taşınmazını bir başkasının kullanmasına müsaade etmesine irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı bedeli emlak vergisi esas alarak belirleniyor. Peki, irtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için il deftardarlıklarına başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. İrtifak hakkı tesisi için dava açılabiliyor. İşte, irtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı, hak sahibine gayrimenkulü üzerinde kullanma veya yararlanma yetkisi sağlayan bir hak türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesis işlemleri 2015!

İrtifak hakkı tesisi bedeli!

İrtifak hakkı, bir eşya üzerinde hak sahibine o eşyadan yararlanma yetkisi sağlayan, herkese karşı ileri sürülebilen bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, bu hak nasıl tesis edilir? İrtifak hakkı tesisi bedeli ne kadar?

İrtifak hakkı nasıl terkin edilir?

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. Hak sahibi kimse malik olursa, bu kişi, irtifak hakkını terkin ettirebiliyor. Peki, irtifak hakkı nasıl terkin edilir?

İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?

İrtifak hakkı, bir eşya üzerinde hak sahibine o eşyadan yararlanma yetkisi sağlayan, herkese karşı ileri sürülebilen bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, irtifak hakkı talebi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, başvuru malmüdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına bir dilekçe ile yapılıyor. İşte irtifak hakkı talep dilekçesi örneği..

İrtifak hakkı tesisi için ne gerekir?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı nedir? İrtifak hakkı nasıl kurulur? İrtifak hakkı tesisi için ne gerekir?

İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi!

İrtifak hakkının kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerli olması, resmî şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, irtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi? İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi ödenmez mi?

İrtifak hakkı sözleşmesi örneği!

İrtifak hakkı ile taşınmaz sahibi taşınmazını bir başkasının kullanmasına müsaade etmiş oluyor. İrtifak hakkının kurulması için resmi şekilde sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte irtifak hakkı sözleşmesi örneği...

İrtifak hakkı bedeline itiraz Haberi

İrtifak hakkı bedeline itiraz

İrtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafından kullanılmasına izin verdiği zaman ortaya çıkan yararlanma hakkına irtifak hakkı deniyor. 


Bu hak, hak sahibine o taşınmaz üzerinde kullanma, yararlanma yetkisi sağlayan bir hak türü olarak ifade ediliyor. 


İrtifak hakkı tesisi için, ilgili gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına hazırlanan bir dilekçe ile başvurulabiliyor.


İrtifak hakkı ve kullanma izni tahmini bedelleri Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 12 inci maddesine göre belirleniyor. Peki, İrtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?


İrtifak hakkı bedeline indirim yapılabilir mi?

Mevcut irtifak hakkı tesis edilen yerlerden irtifak hakkı bedelinden indirim yapılıp yapılmayacağı hususu aşağıda açıklanmıştır.


Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 12 inci maddesinde "Ancak, irtifak hakkı ve kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli ihale bedeline, ikinci ve...