25 / 05 / 2024

İrtifak hakkı gerekli belgeler

İrtifak hakkı gerekli belgeler

Taşınmazın malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanması irtifak hakkı ile sağlanıyor. Peki, irtifak hakkı nasıl tesis edilir? İşte, irtifak hakkının tesis edilmesi!

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler nelerdir?

Bankalarda son dönemlerde kredi faizlerinin düşmesi, birikimi bulunmayan ama ev sahibi olmak isteyen vatandaşları konut kredilerine yöneltti. Vatandaşlar konut kredisini nasıl alacakları hakkında araştırma yapıyor. Peki konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler nelerdir? İşte o sorunun cevabı...

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

İrtifak hakkı tesisi 2017!

İrtifak hakkı, taşınmaz lehine konulabiliyor. İrtifak hakkı, tapu kütüğüne tesis edilebiliyor. İşte irtifak hakkı tesisi 2017 işlemleri..

Veraset ilamı almak için gerekli belgeler nelerdir?

Bir kimsenin vefatı sonrasında geride bıraktığı mirası ile mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğu veraset ilamında görülebiliyor. Peki, veraset ilamı almak için gerekli belgeler nelerdir? İlam nasıl alınır?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

İntifa hakkı tesisi için gerekli evraklar!

Gayrimenkul sahipleri, kendi taşınmaz malı üzerindeki yararlanma ve kullanma hakkını bir başkasına bırakabiliyor. Bu şekilde verilen hak, intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli evraklar nelerdir?

İntifa hakkının kurulması için gerekenler!

İntifa hakkına sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak biliniyor. Peki, intifa hakkı için neler gerekli? İşte, intifa hakkının kurulması için gerekenler!

İrtifak hakkı gerekli belgeler Haberi

İrtifak hakkı gerekli belgeler

İrtifak hakkının tesis edilmesi!

Taşınmazın malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanması irtifak hakkı ile sağlanıyor. 


İrtifak hakkının kurulabilmesi için tapu kütüğüne tescil edilmesi gerekiyor. İrtifak hakkı tesisi için, ilgili gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına hazırlanan bir dilekçe ile başvurulabiliyor.


İrtifak hakkının tesis edilmesi!

Yürürlükten kalkan Yönetmelik hükümlerine göre, kamu yararı amaçlı irtifak hakkı, Turizm amaçlı irtifak hakkı, eğitim amaçlı irtifak hakkı, sağlık amaçlı irtifak hakkı, sosyal amaçlı irtifak hakkı, yatırımları teşvik amaçlı irtifak hakkı, fuarcılık ve sergileme amaçlı irtifak hakkı, kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak yatırımları teşvik amaçlı irtifak hakkı türleri için ayrı ayrı düzenlemeler yapılmış iken mevcut Yönetmelikte herhangi bir ayrıma gidilmemiş olarak biliniyor. 


İrtifak hakkı tesisi için gerekenler;

-Taşınmaz malın tapu senedi...