05 / 05 / 2024

iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisi

iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisi

Merkez Bankası uzmanları iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisinden yola çıkarak, büyümeyi hızlandırmak için iş güvencesinin artırılabileceğini önerdi. Şu an uygulanan politikaların tersini savunan bu görüşü destekleyen de var karşı çıkan da.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi Esenyurt projesi resmen başlıyor! Tam 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nin Esenyurt'ta inşa edeceği 2 bin 500 yeni konutluk projenin inşaatı resmen başlıyor. Konutların yanı sıra 17 adet dükkanın da yer alacağı proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

TÜİK açıkladı: 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti!

Türkiye'de geçen sene 2 milyon 791 bin 156 kişinin iller arasında göç ettiği belirlendi. Bu kişilerden 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti.

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor. İPA tarafından yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” dedi.

Düzce Akçakoca'da selden etkilenen vatandaşlar için 70 konut inşa edilecek! 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2019 Temmuz'da sel nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için 70 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Bu ay iş yeri ve konut kiralarına ne kadar zam gelecek?

Güncel düzenlemelere göre işyeri ve konut kiralarındaki artış oranları belli oldu. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği kira artış oranları açıklandı. Peki güncel düzenlemelere göre iş yeri ve konut kiralarındaki artış oranları ne oldu?

AKAMDER Adanalı esnafa iş yeri ve konut temin edecek!

ADANA Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER), Adana'da faaliyet gösteren esnaflara yönelik iş yeri ve konut temini için çalışmalara başladı. 

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Manisa’da gözler konut fiyatlarında!

Volkswagen Manisa'ya yatırım yapmak için çalışmalara başladı. Bölgede gözler konut fiyatlarına çevrildi.

Garanti BBVA’dan TÜFE’ye endeksli değişken faizli konut kredisi!

Garanti BBVA faiz oranlarını yüksek bularak konut ihtiyacını erteleyen vatandaşlar için TÜFE oranlarına endeksli düşüş gösterecek değişken faizli konut kredisi kullandırıyor...

Ayvacıklı depremzeler için 247 konut yapılacak!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören afetzedeler için 247 konut daha yapılacak.

Garanti BBVA TÜFE'ye bağlı değişken faizli konut kredisi kullandırıyor!

Garanti BBVA’da Enflasyon oranlarına bağlı düşüş gösteren değişken faizli konut kredisi ürünü kullandırmaya başladı. Kampanya kapsamında 20 yıl vadeye kadar değişken faizli konut kredisi kullanılabiliyor...

Şehirlerin en gözde konut lokasyonları!

Türkiye'nin mega illeri olan İstanbul, Ankara ve İzmir'deki en gözde konut bölgeleri sizleri için araştırıldı. İşte il il en pahalı konutların olduğu ilçeler...

iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisi Haberi

iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisi


Merkez Bankası uzmanları iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisinden yola çıkarak, büyümeyi hızlandırmak için iş güvencesinin artırılabileceğini önerdi. Şu an uygulanan politikaların tersini savunan bu görüşü destekleyen de var karşı çıkan da.


Türkiye’de son dönemde iş güvencesini azaltan politikalar devreye girdi, giriyor. Esnek çalışma yasası yürürlükte. 657 sayılı kanun değişme arifesinde. Kıdem tazminatının kökten değişmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu politikalarla verimliğin artırılması hedefleniyor. Tartışmalı olan bu hedef dışında, işgücünü esnekleştirmenin istenmeyen başka yan etkileri de ortaya çıkıyor. Merkez Bankası araştırmacılarına göre, iş güvencesindeki azalma konut talebini de azaltacak. Bu da büyüme sorunu yaşayan bir ekonomi için sıkıntı teşkil ediyor. Ekonomistler daha fazla iş güvencesinin kredi talebi üzerindeki olumlu etkisi göz önüne alındığında büyümeyi artıracak talep odaklı bir politikanın parçası...