05 / 05 / 2024

İş güvenliği açısından doğru aydınlatma

İş güvenliği açısından doğru aydınlatma

Türkiye’ nin kanayan yarasının kamu ve özel sektör iş birliği ile çözüleceğine inanan Dilber aydınlatma adına kamuoyunu bilgilendirmeyi ve doğru bilinen yanlışları düzelteceklerinin altını çizdi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

CE Sertifikalı Kale Yangın Kapısı güvenliği arttırıyor!

Yangın kapıları gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde olası bir yangın esnasında güvenli tahliye aşamasında önemli bir rol oynuyor. İşte detaylar...

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Ember Yapı Malzemeleri İş Güvenliği Matbaa Deri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ember Yapı Malzemeleri İş Güvenliği Matbaa Deri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören’de 600 bin TL sermaye bedeli ile Umut Sümer tarafından kuruldu.

GYODER'in 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' semineri 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' başlıklı seminer 21 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

İş güvenliği açısından doğru aydınlatma Haberi

İş güvenliği açısından doğru aydınlatma

Türkiye gündemi sarsan iş kazaları Wone Lighting firması Genel Müdürü Kaan Dilber’in gözünden kaçmıyor. Türkiye’nin kanayan yarasının kamu ve özel sektör iş birliği ile çözüleceğine inanan Dilber aydınlatma adına kamuoyunu bilgilendirmeyi ve doğru bilinen yanlışları düzelteceklerinin altını çizdi. 

Wone Lighting Ar-Ge departmanın ile ortak bir çalışmanın ürünü olan iş yerlerinde doğru aydınlatma ile güvenlik adlı çalışmayı sizler ile paylaşıyoruz.

Bir işyerinde aydınlatmanın doğru olup olmadığının anlaşılması için belirli başlı parametrelere bakmak gerekir. Bu parametreler ise:

• Çalışma alanındaki aydınlatma şiddeti seviyesi,

• Çalışma alanında bulunan parlak yüzeylerin dağılımı,

• Đş ekipmanlarının ve çalışan nesnelerin büyüklüğü,

• Đşyeri ortamında bulunan nesnelerden ışığın ne kadar yansıdığı,

• Đşyerindeki nesneler ve çevresindeki alan/arka plan arasındaki kontrast oranı,

• Çalışma ortamında görülmesi gereken nesnelerin ne kadar zamanda fark edildiği,

• Çalışanın yaşı.

Belirtilen...