22 / 07 / 2024

iş hayatında Eşitlik Hareketi

iş hayatında Eşitlik Hareketi

Teknoloji ve bilim her geçen gün gelişiğ dünya her geçen gün daha da ilerlerken, iş dünyasında cinsiyetler arası eşitsizlik maalesef hale devam ediyor. 

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Çiftçiler hemen hesaplarınıza bakın! Mazot gübre desteği... Peş peşe açıklandı! Kontrol etmeyen pişman olur!

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini araştırıyor. Çiftçiler hemen hesaplarınıza bakın! Mazot gübre desteği... Peş peşe açıklandı! Kontrol etmeyen pişman olur!

İŞKUR evden çalışmak isteyenlere iş imkânı sunuyor! Herkesin hayalindeki meslek! Acilen göz atın!

İŞKUR, aktif olarak iş hayatında yer alamayan kadınların evlerinden iş hayatına dahil olabilmeleri için farklı iş imkanları sunuyor. Kadınların da kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olabilmesi amasıyla sunulan bu iş imkanları, evden çalışma sisteminde bulunuyor.

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerini sık sık araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre, kırsal kalkınma, yem desteği... Peş peşe açıklandı! Şimdi verilen tarihe bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre, kırsal kalkınma, yem desteği... Peş peşe açıklandı! Şimdi verilen tarihe bakın!

Çiftçiler hemen bakın! Mazot gübre desteği peş peşe açıklandı! Hemen bakın, tarihleri kaçırmayın!

Milyonlarca çiftçi Şubat ayı tarımsal destek ödemelerini araştırıyor. Çiftçiler hemen bakın! Mazot gübre desteği peş peşe açıklandı! Hemen bakın, tarihleri kaçırmayın!

Ocak zamlı maaşlarda deprem! Doktor, öğretmen, polis, hemşire, bekçi... Peş peşe duyuruldu! Bu rakamlar...

Emekli ve memurların 2023 Ocak zamları bir bir belli oldu. Ocak zamlı maaşlarda deprem! Doktor, öğretmen, polis, hemşire, bekçi... Peş peşe duyuruldu! Bu rakamlar...

TOKİ 12-24 Ocak il il kura takvimi resmen açıklandı! 2+1 3+1 konut çekilişi peş peşe yapılacak! 

TOKİ 12-24 Ocak il il kura takvimi resmen açıklandı! 2+1 3+1 konut çekilişi peş peşe yapılacak! Peki bu hafta hangi illerde kura çekilişi gerçekleştirilecek? İşte 12-24 Ocak 2023 kura takvimi...

TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek! 7-13 Ocak Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak!

TOKİ sosyal konut projesinin kura çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek. Bu kapsamda Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak. İşte detaylar...

Bekara ev vermeyenler yandı! Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'ndan milyonları şok eden karar! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) bekara ev vermeyen emlakçıları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Milyonlarca emlakçıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor...

iş hayatında Eşitlik Hareketi Haberi

iş hayatında Eşitlik Hareketi

Dünya hızla dönüşüyor. Teknoloji ve bilim yaşamımızı hızla değiştiriyor. Ancak cinsiyetler arası eşitsizlik maalesef yerini koruyor. Ekonomik ve siyasi hayata, katılımdan, eğitime erişime kadar birçok hayati konuda kadınlar maalesef hak ettikleri değeri tam olarak göremiyor.

NEF, GYİAD (Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği'in başlattığı ''Eşitlik Hareketi''ne destek oldu ve iş hayatına denge getirmek için çalışmalar başlattı. 

NEF ‘’Eşitlik Hareketi’’ne inanıyor, hareketin liderlik edeceği projelerin için de gururla yer alacağını belirtiyor. 

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'un da yer aldığı tanıtım videosu:

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

İnşaat sektörüne kadın eli...