05 / 05 / 2024

İş iskelesi yüksekliğine yeni düzenleme

İş iskelesi yüksekliğine yeni düzenleme

İş iskelesi yüksekliğinin 13.50 metreyi aşması halinde iskelenin tamamının ön yapımlı çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşması şartı getirildi.TSE belgeli çelik veya alüminyum alaşım iş iskelelerinin kullanılması özendiriliyor...

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Kia ceed serilerinde Nisan zammı ne kadar? İşte 04 Nisan 2023 fiyat listesi

Kia en üst düzeyde konfor ve katılım için geliştirildi. Yükseltilmiş sürüş yüksekliğine rağmen yeni XCeed, ısmarlama süspansiyon ayarı, kompakt dış boyutları,  sayesinde sürüşü çekici kılmak üzere tasarlandı.  Peki 04 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Gram altının yerle bir olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Altını olanların resmen yüreğine indi! Bu tarihe aman dikkat

Gram altının yerle bir olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Altını olanların resmen yüreğine indi... Bu tarihe aman dikkat...

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin eklenmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada tartışılan üçgen binanın müteahhidi konuştu: Deprem yönetmeliğine uygun!

Sosyal medyada gündemden düşmeyen Çekmeköy'deki 5 katlı üçgen binanın müteahhidi, binanın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu açıkladı. İşte o açıklama...

1 gram bile altını olanlar aman dikkat! Az önce tek tek açıklandı, altını olanların adeta yüreğine indi! Hemen bakın!

1 gram bile altını olanlar aman dikkat... Az önce tek tek açıklandı, altını olanların adeta yüreğine indi... Hemen bakın...

Doların düşeceği tarih az önce tek tek açıklandı! 1 doları bile olanların adeta yüreğine indi! Bu tarihlere aman dikkat!

Doların düşeceği tarih az önce tek tek açıklandı... 1 doları bile olanların adeta yüreğine indi... Bu tarihlere aman dikkat...

Gram altının düşeceği tarihi İslam Memiş açıkladı! Altını olanların adeta yüreğine indi! Bu tarihe aman dikkat! 

Gram altının düşeceği tarihi İslam Memiş açıkladı... Altını olanların adeta yüreğine indi... Bu tarihe aman dikkat...

Dolar yükselir mi düşer mi? Dolar yükselişine devam edecek mi? Dolara dair uzmanlar ne diyor?

Dolar yükselişine devam edecek mi? Yatırımcılar ya da dolar almayı düşünen vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Altın yükselişine ara verdi! Gözler ABD'ye çevrildi! Altının yönü belli olacak...

Altın yükselişine bugün ABD'de açıklanacak olan ara seçimlerden dolayı ara verdi. Altın fiyatlarının yönü ABD enflasyon rakamları sonra tamamen belli olacak.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

İş iskelesi yüksekliğine yeni düzenleme Haberi

İş iskelesi yüksekliğine yeni düzenleme

İş iskelesi yüksekliğinin 13.50 metreyi aşması halinde iskelenin tamamının ön yapımlı çelik veya alüminyum alaşım bileşenlerden oluşması şartı getirildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dış cephe iskelelerine düzenleme getiriyor. Bakanlık yapı sektöründe çalışanların iş esnasında maruz kaldığı riskleri azaltmak amacıyla “Ahşap, Çelik ve Alüminyum Alaşım Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Dış Cephe İş İskelelerine Dair Tebliğ” yayımladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan tebliğ ile bina inşaatlarında kullanılacak dış cephe iş iskelelerinin statik hesap ve detay çizimlerinin proje müellifince yapılması ve yapı ruhsatı alma aşamasında diğer statik projelerle birlikte idaresine sunulması öngörülüyor.


Böylece dış cephe iş iskelelerinin uygulama ve söküm dâhil tüm aşamalarının yüklenici, şantiye şefi, ruhsat vermeye yetkili İdare ve yapı denetim kuruluşu ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca izlenebilmesi ve denetlenebilmesine olanak sağlanıyor.


Yüklenicinin...