18 / 05 / 2024

iş kanunu yıllı izin

iş kanunu yıllı izin

10 Haziran 2003 tarihinde 25134 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve içinde apartman görevlisi ile ilgili hükümleri de barındıran 4857 No'lu İş Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Nilüfer Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık iş yeri! 

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Nilüfer'de yer alan iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 26 Temmuz tarihinde yapılacak.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

O ilimizde 25 bin TL’ye yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık ihalenin sahibi olabilirsiniz!

Sadece 25 bin TL muhammen bedeli karşılığında yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık lunapark ihalesinin sahibi olabilirsiniz!

Belediyeden 10 yıllığına kiralık 11 iş yeri!

Manisa İli Salihli Belediye Başkanlığı, Manisa'da yer alan 11 adet iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o kiralama ihalesi ile ilgili detaylar...

iş kanunu yıllı izin Haberi

iş kanunu yıllı izin

İŞ KANUNU!


Kanun No. 4857        

Kabul Tarihi : 22.5.2003      

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç ve kapsam

MADDE 1. - Bu Kanunun amacı işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemektir.

Bu Kanun, 4 üncü maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine ve işçilerine faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.

İşyerleri, işverenler, işveren vekilleri ve işçiler, 3 üncü maddedeki bildirim gününe bakılmaksızın bu Kanun hükümleri ile bağlı olurlar.

Tanımlar

MADDE 2. - Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren, işçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir. İşveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla...