06 / 05 / 2024

iş kazaları oranı

iş kazaları oranı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonunda Ankara'da "Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda, sektörde yaşanan sorunların ele alındı, görüş ve önerilerin dile getirildi.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi! Son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yıla sayılı günler kala milyonların merakla beklediği, asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi. Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan son dakika açıklaması...

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…

BOTAŞ'tan tarife değişikliği: Zam oranı arttı!

İran tarafından 10 günlük gaz kesintisinden sonra BOTAŞ kısıtlamaya giderek sanayi tarifesinde ay ortasında değişiklik yaptı. Bu tarife değişikliği ile sanayide kullanılan gazda yıllık zam oranı yüzde 435'e çıktı.

Şubatta işsiz sayısı 250 bin kişi arttı!

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat 2021'de bir önceki aya göre 0,7 puan artışla yüzde 13,4 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişiye yükseldi.

2020'de işsizlik yüzde 13.2 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, 2020'de bir önceki yıla göre 0.5 puan azalarak yüzde 13.2 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,9 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2020'de 2019'un aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 12,9 oldu.

iş kazaları oranı Haberi

iş kazaları oranı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk Standarttan Enstitüsü, Türkiye Belediyeler Birliği, TOBB, İNTES, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği ve 100'e yakın çelik iskele üreticisinin katılımıyla Ankara'da "Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin'in genel müdürlük faaliyetlerine dair kısa bir sunumu ile devam etti. Daha sonra ilgjli bakanlıklar tarafından yapılan dış cephe iş iskeleleri hakkında bilgilendirme amaçlı sunumları müteakip, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte yaşanabilecek gelişmeler değerlendirildi. Toplantı, sektörde yaşanan sorunların ele alındığı ve kamu ile özel sektör temsilcileri arasında koordinasyon sağlanması kapsamında soru, görüş ve önerilerin dile getirilmesi ile devam etti. 


Toplantıda...