28 / 04 / 2024

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılının 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 62 bin kişi azaldı ve 3 milyon 483 bin kişi şeklinde oldu. Yine verilen detaylara göre, işsizlik oranı da 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,2, kadınlarda yüzde 3,4 şeklinde tahmin edildi.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9 a geriledi!

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 48,4 şeklinde oldu

Yine açıklanan rakamlara göre, istihdam edilenlerin sayısı 2023 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 195 bin kişi arttı ve 31 milyon 558 bin kişi, istihdam oranı da 0,2 puanlık artış ile yüzde 48,4 şeklinde oldu. Paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu oran erkeklerde yüzde 66,0 iken kadınlarda yüzde 31,2 şeklinde gerçekleşti.

Yine verilen detaylara göre, mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde 53,7 şeklinde gerçekleşti

İşgücü 2023 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 132 bin kişi arttı ve 35 milyon 40 bin kişi, işgücüne katılma oranı da değişim göstermedi ve  yüzde 53,7 şeklinde gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,8, kadınlarda da yüzde 36,0 şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön