09 / 05 / 2024

iş kazası 2015

iş kazası 2015

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin açıkladığı rakamlar, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alan İstanbul’un iş kazalarının adeta başkenti olduğunu ortaya koydu.

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Sultanbeyli'de inşaatta yaşanan iş kazası TBMM'de!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş arayan sayısı yüzde 343 oranında arttı!

Büyükçekmece Belediyesi'nin İŞKUR işbirliği ile 2015 yılında başlattığı 'İş Veren-İş Gören Buluşması'na bu yıl müracaat edenlerin sayısının 2018 yılına göre yüzde 343 oranında arttığı tespit edildi.

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın restasyonunda iş kazası!

Beykoz'daki Komodor Remzi Bey Yalısı'nda restorasyon çalışmalarının yapıldığı sırada iş kazası meydana geldi.

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri inşaatındaki iş kazası meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri inşaatında bir kişinin hayatını kaybettiği kazaya ve Artvin'deki iş güvenliği denetimleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

Transform Fikirtepe'de iş kazası! 1 ölü!

Haldız İnşaat’ın İstanbul Fikirtepe’deki Transform Fikirtepe projesinin inşaatında iş kazası meydana geldi. Kazada bir işçi hayatını kaybetti.

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında ölen işçi toprağa verildi!

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında çöken viyadüğün altında kalarak hayatını kaybeden inşaat işçisi Bayram Kılıç (53), Samsun'da toprağa verildi.

iş kazası 2015 Haberi

iş kazası 2015

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin açıkladığı rakamlar, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alan İstanbul’un iş kazalarının adeta başkenti olduğunu ortaya koydu.

İstanbul’da 2009’da 8 bin 900 iş kazası meydana gelirken, geçen yıl bu rakam 38 bin 539’a çıktı. Çelik, 2014 içinde İstanbul’da 930 inşaatın denetlendiğini, 450’sinde işin durdurulduğunu ve işyerlerine 5 milyon 543 bin 303 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin rakamlar, son yıllarda uçaklarla ilgili yaşanan kazalarda yaşanan artışı da gündeme getirdi. Çelik, İstanbul’da her türlü uçak kazası sonucu meydana gelen travma sayısını 2009’da 8, 2010’da 17, 2011’de 26 ve 2012’de ise 99 olarak açıkladı. Bir soru önergesini yanıtlayan Çelik, İstanbul’un iş kazası bilançosunu açıkladı.


5.5...