28 / 04 / 2024

İş kazası hukuku

İş kazası hukuku

Kocaeli'ndeki bir tersane inşaatında taşeron işçi olarak çalıştığı sırada beton pompası hortumunun patlaması nedeniyle 7 metre yükseklikten düşerek felç geçiren Şaban Öztürk (34), 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından 825 bin lira tazminat kazandı

Bilecik'te inşaat kazası: 1 ölü!

Bilecik'te meydana gelen inşaat kazasında bir işçi hayatını kaybetti.

Sivas'ta inşaat kazası: 1 ölü!

Sivas Eğri Köprü Mahallesi'nde meydana gelen inşaat kazasında 1 işçi yaşamını yitirdi...

İnşaat hukuku alanlarındaki uyuşmazlıkları arabulucular çözecek!

inşaat hukuku alanında yaşanan hukuki uyuşmazlıklar, bu alanlarda gerekli uzmanlık eğitimi almış arabulucu eşliğinde sonuca vardırılacak.

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

25 maddede kat mülkiyeti hukuku özeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "25 maddede kat mülkiyeti hukuku özeti" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

17 maddede sitelerde ortak alanların hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "17 maddede sitelerde ortak alanların hukuku" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede sitelerde kat mülkiyeti hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede sitelerde kat mülkiyeti hukuku" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansı yarın başlıyor!

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansı Prof. Etem Saba Özmen önderliğinde yarın başlıyor. 14 bağımsız konferanstan oluşacak olan dizi konferans 7 hafta sürecek.

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansları 22 Ekim'de başlıyor!

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferans Dizisi yayınlandı. 14 bağımsız konferansa yer verilecek olan konferans dizisi 7 hafta sürecek.

Balıkesir Burhaniye'de inşaat kazası! 1 yaralı!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazasında bir kişi ağır yaralandı.

GYODER'in 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' semineri 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19 sürecinin iş hukuku ve işveren çalışan açısından etkileri' başlıklı seminer 21 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Yurt dışındaki mirasa Türk hukuku uygulanır mı?

Miras bırakan hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun ve nerede vefat ederse etsin, gayrimenkullerinin (daire, arsa, tarla vb) miras yolu ile intikalinde gayrimenkulün bulunduğu ülkenin hukuku mu uygulanır?

İş kazası hukuku Haberi

İş kazası hukuku

Kocaeli'ndeki bir tersane inşaatında, taşeron işçi olarak çalıştığı sırada beton pompası hortumunun patlaması sonucunda 7 metre yükseklikten düşürek felç geçiren Şaban Öztürk,  8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından 825 bin lira tazminat kazandı. Öztürk, Yargıtay'ın onama kararının ardından, firmanın kendisine faizleriyle toplam 1 milyon 650 bin lira tazminat ödediğini bildirdi.


Öztürk (34), gazetecilere yaptığı açıklamada, tersane inşaatına beton getiren bir firmaya ait beton pompasının patlaması nedeniyle 7 metre yükseklikteki inşaattan düştüğünü söyledi.


Kazada omuriliğinin kırıldığını ve belden aşağısının felçli kaldığını açıklayan Öztürk, "Bacaklarımdan sakat kaldım. Her iki bacağımı kullanamıyorum. Kaza geçirdiğim tarihten beri özürlüyüm" dedi.


Öztürk, 2009 yılında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu, Kocaeli 4. İş Mahkemesi'nde kazanın meydana gelmesinde kusuru olan işverenler aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açıldığını bildirdi.


Genç yaşta sakat...