30 / 04 / 2024

iş kazası inşaat sektörü

iş kazası inşaat sektörü

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Doğanlar Holding 2021'de inşaat sektörü için 600 milyon TL bütçe ayırdı!

Doğtaş ve Kelebek'in patronu Davut Doğan, 2021 yatırımları içerisinde inşaat sektörü olduğunu dile getirerek bu alanda 600 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti. 

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

2020'de inşaat sektöründe istihdam 1 milyon 250 bin kişi oldu! 

2019’da 1 milyon 280 bin 618 kişi olan inşaat sektörü istihdamı, 2020'de 1 milyon 250 bin kişi oldu...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

Ücretlerini alamayan işçiler inşaat firması önünde eylem yapıyor!

Bir inşaat firmasının Cezayir'deki şantiyesinde çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, firmanın Bakırköy'de bulunan binası önünde 9 gündür eylem yapıyor.

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

Beypazarı Belediyesi yeni iş yerlerinin inşaatı tam gaz!

Mülkiyeti Beypazarı Belediyesi’ne ait olan, yaklaşık 1.500 metre kare alan üzerinde hayata geçirilen Belediye iş yeri ve depoları inşaat çalışması sürüyor.

Matar Ba: Türkler inşaat işini iyi biliyor!

Senegal Spor Bakanı Matar Ba, 8 Ağustos'ta açılacak Dakar Arena'yı ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Ba, Türk firmalarının yapımını üstlendiği Dakar Arena için "Türkler bu işi biliyor, inşaat işini harika yapıyor'' diye konuştu.

iş kazası inşaat sektörü Haberi

iş kazası inşaat sektörü

İnşaat endüstrisinin el aletleri kulvarında global jenerik markalarından olan Hilti, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası doğrultusunda teknolojinin bu alanda da rolünün büyük olduğunu vurguladı. İş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan ve insanı odak noktasına koyan bir çalışma kültürü benimsediklerine dikkat çeken Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, geliştirdikleri yeni nesil teknolojilerle şantiyeleri çok daha sağlıklı ve güvenli alanlar haline getirmeyi  planladıklarına vurgu yaptı. Çetinkol, sektörde kullanılan el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiyle uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerektiğine dikkat çekti. 

“İş sağlığı ve güvenliğibir seçenek değil zorunluluk”

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, çalışma ortamları ve üretim süreçlerindeki yetersiz ve olumsuz şartların çalışanların en temel hakkı olan sağlıklı yaşama ve çalışma haklarını tehdit...