09 / 05 / 2024

iş kazası rakamları

iş kazası rakamları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin açıkladığı rakamlar, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alan İstanbul’un iş kazalarının adeta başkenti olduğunu ortaya koydu.

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL şeklinde açıklandı. Temmuz ayında 2 düzenleme daha yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar yükselecek. Milyonların merak ettiği hesaplar tek tek yapıldı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

QNB Finansbank emekli promosyonu 2024! Hangi emekli kaç TL maaş promosyonu alacak? İşte o rakamlar...

Bankaların Mart 2024 emekli promosyonu kampanyaları açıklandı. Peki QNB Finansbank emekli promosyonu 2024 ne kadar? İşte emeklilerin merak ettiği o rakamlar...

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...

En düşük emekli maaşı 10 bin 402 TL! Rakamlar tek tek geldi! Emekliler ve memurlar şimdi bakın!

Emekliler ve memurlar merakla Ocak zammını bekliyor. Maaşlara yapılacak zamlar için rakamlar tek tek geldi. İşte son dakika en düşük emekli ve memur maaşı rakamları...

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Asgari ücret 2024 zammı için 3 kritik rakam ayyuka çıktı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretliyi etkileyecek ocak zammı için rakamlar netleşmeye başladı. Şu an için masada 3 rakam telaffuz ediliyor. Peki, asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Emekli promosyonunda rakamlar devleşti! Banka banka emekli promosyonları açıklandı! Emeklilere 12 bin 500 TL veriliyor! 

Emekli promosyonu veren bankalar arasında resmen yarış başladı. Vakıfbank, İş Bankası, İNG, Akbank emekli promosyonlarını tek tek duyurdu. İşte emeklilerin merak ettiği o rakamlar...

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

İşsizlik rakamları açıklandı: 2023'ün ikinci çeyreğinde yüzde 9,7'ye geriledi

Türkiye'de işsizlik oranı 2023 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre 0,3 puanlık düşüşle yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti.

Dolar için ağustos uyarısı! Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar ne kadar olacak?

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte dolar kurunda yükseliş başladı. Peki elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar için ağustos uyarısı! Dolar ne kadar olacak?

iş kazası rakamları Haberi

iş kazası rakamları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin açıkladığı rakamlar, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alan İstanbul’un iş kazalarının adeta başkenti olduğunu ortaya koydu.

İstanbul’da 2009’da 8 bin 900 iş kazası meydana gelirken, geçen yıl bu rakam 38 bin 539’a çıktı. Çelik, 2014 içinde İstanbul’da 930 inşaatın denetlendiğini, 450’sinde işin durdurulduğunu ve işyerlerine 5 milyon 543 bin 303 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin rakamlar, son yıllarda uçaklarla ilgili yaşanan kazalarda yaşanan artışı da gündeme getirdi. Çelik, İstanbul’da her türlü uçak kazası sonucu meydana gelen travma sayısını 2009’da 8, 2010’da 17, 2011’de 26 ve 2012’de ise 99 olarak açıkladı. Bir soru önergesini yanıtlayan Çelik, İstanbul’un iş kazası bilançosunu açıkladı.


5.5...