23 / 12 / 2024

İş makineleri sektörü ne durumda

İş makineleri sektörü ne durumda

İş makineleri sektöründeki hareketliliğin temel nedeni, gayrimenkul sektörü ile kamunun büyük altyapı projeleri... Özellikle Kanal İstanbul projesinin gerektirdiği büyük hafriyat işi, şirketlerin pazara ilgisini canlı tutuyor.

İş makineleri sektörü 2021'den umutlu!

Bir süredir daralma eğiliminde olan iş makineleri sektörü normalleşme ile birlikte yeniden yükselişe geçmeyi bekliyor. 

Leasing sektöründe iş ve inşaat makinelerine talep güçlü!

DenizLeasıng Genel Müdürü Kahraman Günaydın, "İş ve inşaat makineleri, sektör açısından her zaman rekabetin yüksek olduğu ve tüm leasıng şirketlerinin aktif olduğu bir alan" dedi.

Şenol Altundaş: Bu yıl leasing sektöründe gayrimenkul öne çıkacak!

Aklease Genel Müdürü Şenol Altundaş, leasing sektörünün bu yıl 2015 yılında olduğu gibi gayrimenkul sektörünün işlemlerine ağırlık vereceğini söyledi, iş makineleri sektörü de öne çıkan sektörlerden biri olacak.

İnşaat makineleri sektörünün 2023 hedefi 10 milyar dolar!

İnşaatla birlikte büyüyen iş makineleri sektörü 2023'te 10 milyar dolar ihracat hedefliyor. Sektörün yıllık iş ve inşaat makinesi satış hedefi ise 20 bin adet. Bu rakam, Türkiye'nin dünyada ilk 6, Avrupa'da ilk 3 pazar arasına girmesini sağlayacak.

İnşaat makineleri sektöründe 5 yıldır düşüş yaşanmıyor!

İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar: "Türkiye'de büyümenin en önemli unsurlarından biri inşaat sektörü olduğu için iş ve inşaat makineleri sektörünün de her zaman büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

İnşaat sektörüne yılda 4 milyar dolarlık yatırım yapılmalı!

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Genel Sekreteri Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörü açısından 2014, inişli çıkışlı bir yıl oldu.

İş makineleri sektörü büyük projeleri hedefliyor!

İş makineleri sektörü; üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve otoyolları, Kanal İstanbul Projesi ve kentsel dönüşümlerle yeniden canlanmayı hedefliyor.

İş makineleri sektörünün gözü büyük projelerde!

İş makineleri sektörü; üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve otoyolları, Kanal İstanbul Projesi ve kentsel dönüşümlerle yeniden canlanmayı hedefliyor. 2015'te ihracatta yüzde 7-10 arasında artış bekleniyor.

İş makineleri sektörüne yatırım akını başladı!

İş makineleri sektöründeki hareketliliğin temel nedeni, gayrimenkul sektörü ile kamunun büyük altyapı projeleri... Özellikle Kanal İstanbul projesinin gerektirdiği büyük hafriyat işi, şirketlerin pazara ilgisini canlı tutuyor.

Kentsel dönüşüm projeleri en çok iş ve inşaat makineleri sektörüne katkı sağlıyor!

Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetleri iş ve inşaat makineleri yedek parça sektörüne katkı sağlıyor. Fevzi Gökalp, sektörün küresel büyüklüğünün 300 milyar doları aştığını belitti.

Kentsel dönüşüm inşaat makineleri sektörüne katkı sağlayacak!

Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetlerinin inşaat sektörüne olduğu gibi inşaat makineleri yedek parçası sektörüne de önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Fevzi Gökalp: Kentsel dönüşüm devam ederse inşaat makineleri sektörü Avrupa'nın en büyük pazarı olur!

Ostim İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki yeniden inşa faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi.

İnşaat makineleri yedek parçası sektörü kentsel dönüşüm ile büyüyor!

Son yıllarda çıkan kentsel dönüşüm projeleri ve de çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetlerinin iş ve inşaat makineleri yedek parçası sektörüne de önemli katkı sağlaması bekleniyor.

İş makineleri sektörü ne durumda Haberi

İş makineleri sektörü ne durumda

İş makineleri sektöründeki hareketliliğin temel nedeni, gayrimenkul sektörü ile kamunun büyük altyapı projeleri... Özellikle Kanal İstanbul projesinin gerektirdiği büyük hafriyat işi, şirketlerin pazara ilgisini canlı tutuyor. Bunun dışında duble ve otoyol, havaalanı ve köprü proj eler i sektör için büyük bir pazar olanağı sağlıyor. 

Sektördeki hareketliliğin ilk işareti yılbaşında geldi. Sabancı ile Marubeni ortaklık açıkladı. Bu ortaklığın önemi, Komatsu'yu Türkiye'ye ihraç eden Marubeni'nin, Temsa marka iş makinelerinin Komatsu müşterüerine sunacak olması. Şirketin ciro hedefi 1 milyar lira olarak açıklandı. Temsa, Komatsu'nun distribütörü. Ayrıca İtalyan Dieci ve OMG markalarının da distribütörü. 


XCMG ve Luigong geliyor 


Sektörde 5 Çinli firmanın faaliyeti vardı, ikisi daha pazara giriyor. İMDER'den alınan bilgiye göre, Uygunlar Dış Ticaret, distribütörlüğünü yaptığı Çin'in en büyük iş makineleri üreticilerinden Luigong'la birlikte Türkiye'de...