22 / 12 / 2024

iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayanlara ceza

iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayanlara ceza

Yeni yıldan itibaren iş yeri hekimi ve iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayan firmaları ise 1000 TL' den 80 bin TL' ye kadar para cezasıyla karşılaşabilecek...

İş sağlığı ve güvenliği uygulaması 1 Temmuz 2017'ye uzatılıyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliği uygulama süresinin 1 Temmuz 2017'ye uzatılacağını, böylece 1 milyon işyeri ve 4,2 milyon çalışanı kapsayan uygulamada süre kazanılacağını belirtti.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

İnşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere ceza kesiliyor. İşte, inşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

Kaski'den iş güvenliği ihalesi!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce, ‘İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmet alım işi’ ihalesinin, açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi.

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

İş güvenliği şirketi nasıl seçilir?

2014 yılı sonunda yapılan resmi açıklamaya göre ülkemizde 680 bin işyerinin iş güvenliği hizmeti alma zorunluluğu bulunuyor. Bu şirketlerin 205 bini şu anda hizmet alırken geriye kalan 475 bin işyeri henüz bir çalışma yapmadı.

Patronun iş güvenliği yükünü devlet üstleniyor!

Hükümet iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimlerinin ücretlerinin ödenebileceği İş Sağlığı ve Güvenliği Fonu için de çalışmalara başladı

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'ndaki değişikliklere işverenden tepki!

Şirketlerde çalıştırılması zorunlu olan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve avukatın maliyeti ortalama olarak 17 bin 300 lirayı buluyor. Bu fiyat 50’den fazla çalışanı bulunan çok tehlikeli anonim şirketler için ise aylık 22 bin lirayı geçiyor.

3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor!

İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire çalıştırmadığı için milyarlarca liraya ulaşan cezalarla karşı karşıya kalan on binlerce işverene af yolu açıldı. İşte affın detayları...

3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor!

İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire çalıştırmadığı için milyarlarca liraya ulaşan cezalarla karşı karşıya kalan on binlerce işverene af yolu açıldı. 3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

İstanbul'da iş güvenliğine uymayan 1700 işyeri kapatıldı!

MTSO ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında cephe iskelesi kurulum, kullanım ve sökümü, iş güvenliği koşullarını kapsayan bilgilendirme semineri yapıldı.

Başkent'te iş güvenliği yeterli değil mi?

Ardı ardına yaşanan iş kazalarına rağmen Başkentteki birçok inşaatta iş güvenliği konusu kağıt üzerinde kalıyor. Özellikle inşaat işçileri, yüksek katlı binalarda ölümle burun buruna çalışıyor.

iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayanlara ceza Haberi

iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayanlara ceza

Yeni yıldan itibaren işyeri hekimi ve iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayan firmaları ise 1000 TL'den 80 bin TL'ye kadar para cezasıyla karşılaşabilecek. 


KADEMELİ olarak uygulanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında 'balıkçılık ve makine imalatı' gibi 'tehlikeli' ve 'madencilik, doğalgaz ve petrol çıkarımı, mermer ocağı, inşaat' gibi çok tehlikeli sınıflarda faaliyet gösteren 50 ve altında elaman çalıştıran işyerleri için iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma uygulaması 1 Ocak 2014'te resmen başlıyor. Yeni yıldan itibaren işyeri hekimi ve iş yeri güvenliği uzmanı bulundurmayan firmaları ise 1000 TL'den 80 bin TL'ye kadar para cezasıyla karşılaşabilecekler. 


Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlığı Eğitim Araştırma Derneği (BİRDER) Başkanı Abdullah Bozkır, 1 Ocak 2014'ün İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda bir dönüm...