02 / 05 / 2024

işaat sekötür

işaat sekötür

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Süha Bayındır tarafından kuruldu.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı adeta çakıldı! 28 Nisan 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sekötürünün gündeminden düşmeyen demir fiyatlarına bugün büyük indirim geldi. 1 ton demir fiyatı adeta çakıldı! Demir diyatları ne kadar oldu? 28 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Luxell Börekçi Turbo Midi Fırın kaç TL? Özellikleri neler? 17 Şubat 2023 fiyat listesi 

Ekmek ve börek yapma fonksiyonlarına sahip Luxell Börekçi Midi Fırın ergonomik ve pratik bir ürün olup pek çok farklı yemeğin pişirilmesini sağlayarak mutfakta işinizi kolaylaştırır. Peki midi fırının özellikleri neler ? 

İnşaat sektöründe bayram arifesinde neler oluyor? Çimento, beton, tuğla, bims, laminat parke fiyatları ne kadar?

İnşaat sekötürünün gündeminde bugün inşaat malzemeleri var. İnşaat malzemelerinin kaç lira olduğu merak ediliyor. Peki beton, tuğla, çimento bims ve laminat parke ne kadar? İşte Nisan 2022 fiyat listesi...

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

HDÖ Gayrimenkul Yatırım İşletme Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

HDÖ Gayrimenkul Yatırım İşletme Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret  Anonim Şirketi Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hayri Günay Nuhoğlu tarafından kuruldu.

Anayasa Mahkemesi'nden toplu konut için kamulaştırılan alanla ilgili dikkat çeken karar!

Anayasa Mahkemesi toplu konut için kamulaştırılan gayrimenkullerin amacına uygun şekilde kullanılmamasını "hak ihlali" saydı

Hayat Geliştirme Yatırım İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hayat Geliştirme Yatırım İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mohamed Abdel Halım  tarafından kuruldu.

Çankaya'daki bağ evi için kamulaştırma talebi!

Çankaya-Kuloğlu Sokak’taki tarihi bağ evinin son hali yürek burkuyor. 2017'de çıkan yangın nedeniyle ayakta duramayan bağ evi kimsesizler tarafından mesken edildi. Bağ evi için kamulaştırılma talep edildi. 

İnşaat malzemeleri sektörü değişime ayak uydurmalı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD’ın yılda iki kez düzenlediği, 2021 yılının ilk Üye Dernekler Toplantısı online olarak gerçekleşti. Toplantıda sektörün geçirdiği değişim ve güncel sorunlar ele alındı. 

Konya'dan İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi!

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket ev yapımı için İdlib'e 25 tır inşaat malzemesi gönderildi...

Tapusu bir kişiye ait olan mal kardeşlere bölüştürülebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Beş kardeş işyeri çalıştırıyorduk. İşyeri iki kardeşin, diğer kardeşler bu yerde sigortalıydı. 1996’da dükkan satın aldık, alırken bu yeri bir kardeşimizin üzerine yaptık. O da dükkanı oğlunun üzerine yapmış. Biz dükkanı üzerimize alabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

işaat sekötür Haberi

işaat sekötür

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini bildirdi. İnşaat sektörünün, arazi yetersizliği nedeniyle canlanamadığını ve projelerin hayata geçirilemediğine dikkat çeken Nasır, İzmir'in planlanması halinde sektörün hızlı bir şekilde canlanacağını anlattı. Kent planlarının, piyasa ve hükümetin durumuna göre şekilleneceğini kaydeden Necip Nasır, "Yatırımcılar, hükümetin durumunun açıklığa kavuşmaması nedeniyle yeni projelerini bekletiyor. Belediyeler tarafından planlama çalışmaları yapılıyor, fakat bazı sıkıntılar var" dedi. 

Nasır, "Doğru uygulansa, şehrimiz ve ülke adına çok yararlı olacak kanundan bazıları faydalanarak gelişi güzel işler yapıyor. Depreme dayanıklı sağlıklı yapılara sahip olacağız, ama beton, vizyon ve misyonu olmayan bir kent haline dönüşmemiz de yakındır" uyarısı yaptı. 


Ege...