03 / 05 / 2024

isçivre İslam Medeniyetleri müzesi

isçivre İslam Medeniyetleri müzesi

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

İslam Memiş altında yeni zirveyi açıkladı ve tarih verdi 'O günü bekleyin'

Hafta sonu 1000 liranın üzerini gören gram altın bugün (8 Kasım) 995 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? Yatırımcının dört gözle beklediği açıklama İslam Memiş'ten geldi.

İslam Memiş'ten altın bozduracaklara çok önemli uyarı!

"Altın bozdurmaya gideceklerin ons fiyatına bakması lazım" diyen altın ve para uzmanı İslam Memiş "Dolandırılmayın, tezgaha gelmeyin" dedi.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi ziyarete açıldı!

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 2010 yılında başlayan yenileme çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İstiyoruz ki müzeler ziyaret edilen yerler olmaktan çıksın, 24 saat yaşanılan bir yer haline gelsin" dedi...

Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi'nin imar planı onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale'de yapılacak Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi'nin imar planı, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı

Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi’nin imar planı onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de yapılacak Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi’nin imar planı, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Ege Medeniyetleri Müzesi imara girdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale'de yapılacak Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi'nin imar planı, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı...

Grand Slam Properties projesinin havadan yeni videosu!

Hollanda İnşaat tarafından Çekmeköy bölgesinde hayata geçirilen Grand Slam Properties projesi 29 Ağustos 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden olan kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi.

Çekmeköy Grand Slam Properties'te son 15 daire!

Çekmeköy Grand Slam Properties projesi Hollanda İnşaat tarafından İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy Taşdelen bölgesinde yükseliyor. Çekmeköy Grand Slam Properties projesinde kalan son 15 dairenin satışı devam ediyor..

Çekmeköy Grand Slam Properties 'te 345 bin liraya 2+1 teraslı!

Çekmeköy Grand Slam Properties 'te son 15 konutun satışı devam ediyor, projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve teraslı daire seçenekleri bulunuyor...

isçivre İslam Medeniyetleri müzesi Haberi

isçivre İslam Medeniyetleri müzesi

İsviçre’nin Neuchatel kantonunun Chaux-de-Fonds kentinde İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı. 


Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi, aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi'nin itirazlarına rağmen 15 yıllık bir çalışmanın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 


"Musée des Civilisation de l’Islam" adıyla tarihi bir binada açılan müzede, İslam medeniyetlerinin tarihi doğuşundan günümüze kadar modern bir teknoloji kullanılarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere dört dilde sunuluyor.


Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserlerinin de tanıtıldığı müzede, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine olan katkıları ziyaretçilere anlatılıyor. 


Projenin sahibi ve müzenin müdürü Cezayir asıllı İsviçreli Nadia Karmous müzenin açılışında yaptığı konuşmada, bu müze vasıtasıyla iyiliğin, güzelliğin ve hoşgörünün dini olan İslam'ın bir huzur, barış ve sevgi dini olduğunu anlatmayı hedeflediklerini söyledi.


İslam dinini Batı'ya...