15 / 05 / 2024

işgal harcı ödeme zamanı

işgal harcı ödeme zamanı

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin, satış yapmak veya sair maksatla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici işgal edilmesi, işgal harcına tabi tutuluyor. Peki, işgal harcı ne zaman ödenir?

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Bakanlıktan sadece kadınlar için ödeme! E-devletten başvurana 4000 TL ödeme! Başvuru süresi bitiyor çabuk olun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlar için özel ödeme yapacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. İşte detaylar!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Geçtiğimiz ay Bakanlık taarfından deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteğinin nakit ödeneceği açıklandı. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il ödeme takvimi! 2023 Mart mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Geçtiğimiz haftalarda deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteğinin nakit verileceği duyuruldu. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il ödeme takvimi! 2023 Mart mazot gübre desteğine şimdi bakın!

TOKİ'den depremzedelere müjde! İşte ödeme koşulları ve başvuru şartları

TOKİ'nin deprem bölgesinde inşa edeceği konutların ödeme koşulları belli oldu.

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

Emekli maaş farkları ve emekli zammında son dakika! SSK ve memur emekli maaş farkları yattı mı? İşte fark ödeme tablosu

Milyonlarca kişi emekli maaş farklarının hesaplara yatacağı tarihi merak ediyor ve araştırıyor. Peki Emekli maaş farkları ve emekli zammında son dakika gelişmeleri ne? SSK ve memur emekli maaş farkları yattı mı? İşte maaş farkı ödeme tablosu...

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu mu?

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki kamu işçilerinin ek ödeme tarihi açıklandı mı? İşte detaylar!

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

işgal harcı ödeme zamanı Haberi

işgal harcı ödeme zamanı

İşgal harcı ne zaman ödenir?

Belediye sınırları içinde bulunan aşağıdaki yerlerden herhangi birinin, satış yapmak veya sair maksatla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici işgal edilmesi, işgal harcına tabi tutuluyor. 


-Pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal veya hayvan satıcıları tarafından işgali,


-Yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının her hangi bir maksat için işgali,


-Motorlu kara taşıtlarının park etmeleri için il trafik komisyonlarının olumlu görüşü alınarak belediyelerce şehir merkezlerinde tesis edilen ve işletilen mahallerin çalışma saatleri içinde, taşıtlar tarafından iş hali işgal harcına tabidir. Peki, işgal harcı ne zaman ödenir?


Belediye yetkililerince yapılan ölçüm sonunda bulunacak işgal harcı yine, belediye yetkililerince anında tahsil ediliyor.


Kanun gereğince aşağıda gösterilen kara taşıtlarının işgalleri İşgal Harcından müstesnadır:


1....