30 / 04 / 2024

İshak Paşa Sarayı temizliği

İshak Paşa Sarayı temizliği

Kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan asırlık sarayda, özel cihazlarla karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Çatılarda oluşan buz sarkıtları, düşüp esere zarar vermemesi için eritilerek indiriliyor...

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

İshak Paşa Sarayı Camisi bir asır sonra açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi 100 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki 231 yıllık İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde bulunan cami yaklaşık bir asır sonra restorasyon yapılarak yeniden ibadete açıldı.

Ağrı'daki İshak Paşa Sarayı Camisi açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

İshak Paşa Sarayı'na cam tavan yapıldı!

AĞRl'nın Doğubayazıt ilçesinde Türkiye'nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı'nın üstünün don ve güneş ışınlarına karşı koruması için şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor.

İshak Paşa Sarayı'na cam tavan yapıldı!

Türkiye’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı.

İshak Paşa Sarayı'nın üstü şeffaf bir çatı ile kaplandı!

Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Ağrı'daki İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanmış görüntüsü sarayı ziyaret eden insanlar tarafından ciddi bir şekilde yadırganıyor.

1947 yılında Cavit Paşa Köşkü satılacakmış!

Yıldız Sarayı kumandanı Cavit Paşa’nın Bağdat Caddesi üzerinde bulunan tarihi köşkü ve Atatürk'ün 5 kez ziyaret ettiği Cavit Paşa Konağı 1947 yılında satılacakmış. Şişli'de ise asfalta 60 metre cepheli arsa ucuz fiyata satılacakmış.

Ağrı 1 milyon turist bekliyor!

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı, başta olmak üzere İshak Paşa Sarayı, meteor çukuru, Buz Mağarası, Nuh'un Gemisi'nin izi, Ahmed-i Hani türbesi gibi birçok güzelliği bünyesinde barındıran Ağrı bu yıl 1 milyon turist bekliyor...

İshak Paşa Sarayı her mevsim ayrı güzel!

Kışın karlar altında, bahar aylarında renk renk çiçekleriyle ziyaretçilerini hayran bırakan İshak Paşa Sarayı, yaz mevsiminin son günlerinde de ilgi çekiyor.İshak Paşa Sarayı her mevsim ayrı bir güzellikle ziyaretçilerini ağırlıyor.

İshak Paşa Sarayı temizliği Haberi

İshak Paşa Sarayı temizliği

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İshak Paşa Sarayı'nın avlusunda biriken karları cihazlar sayesinde temizlediklerini belirterek, esere zarar vermeden çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.


Çatılarda oluşan buzların da temizlendiğini anlatan Bulut, "Restorasyon sırasında ısı yalıtımlı çatılar yapılmıştı. Çatılarda biriken kar ve buzları sistemsel bir şekilde eriterek, kanallar vasıtasıyla dışarı atıyoruz" dedi.


Sarayın zemininin de zarar görmemesi için yeni kar savurma makineleri aldıklarını vurgulayan Bulut, "Eserin zarar görmemesi için karla mücadele çalışmalarını dikkatli şekilde sürdürüyoruz. Kar küreme ve savurma makineleriyle çalışmalar yapılıyor. Kar kalınlığı 40 santimetreyi geçmesine rağmen saray ziyarete açık" diye...