05 / 05 / 2024

İshak Paşa Sarayına gelen ziyaretçi sayısı

İshak Paşa Sarayına gelen ziyaretçi sayısı

Kışın karlar altında, bahar aylarında renk renk çiçekleriyle ziyaretçilerini hayran bırakan İshak Paşa Sarayı, yaz mevsiminin son günlerinde de ilgi çekiyor.İshak Paşa Sarayı her mevsim ayrı bir güzellikle ziyaretçilerini ağırlıyor.

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'na talip oldu iddiası!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı, Suzan Sabancı Dinçer'in, Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Dinçer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Paşa Konakları Beykoz fiyat!

Paşa Konakları Beykoz fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Proje 3 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. 

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Six Senses, Kocataş Yalısı ve Sait Paşa Yalısı’na yeniden hayat verdi!

Six Senses, Sarıyer’de yer alan 19. yüzyıldan kalma Kocataş Yalısı ve Sait Paşa Yalısı’na yeniden hayat vererek kapılarını açtı...

Zagnos Paşa Camisi satılıyor iddiaları asılsız çıktı!

Zagnos Paşa Camii'nin satılacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Birol Şahin, "Ortada da bir satış işleminin olması söz konusu değildir." dedi...

İshak Paşa Sarayına gelen ziyaretçi sayısı Haberi

İshak Paşa Sarayına gelen ziyaretçi sayısı

Kışın karlar altında, bahar aylarında renk renk çiçekleriyle ziyaretçilerini hayran bırakan İshak Paşa Sarayı, yaz mevsiminin son günlerinde de ilgi çekiyor. Doğubayazıt ilçesinde, kartal yuvası görünümü, mimarisi ve tarihsel özelliğiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli yapılarından biri olan İshak Paşa Sarayı her mevsim ayrı bir güzellikle ziyaretçilerini ağırlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümden alınan bilgiye göre, İshak Paşa Sarayı'm 2013 yılının Ocak-Temmuz döneminde 132 bin 656 - kişi ziyaret etti. Bu yılının aynı döneminde ise 67 bin 287 kişi tarihi sarayın konuğu oldu. Yetkililer yaklaşık yüzde 50'lik düşüşün, İshak Paşa Sarayı'nda restorasyon çalışmalarının devam etmesi ve 2014 yılında yerel ve cumhurbaşkanı seçimi olmasından kaynaklanabileceğini belirterek, yine de en fazla ziyaretçinin Ramazan Bayramı döneminde geldiğini dile getirdi. İshak Paşa Sarayı İshak...