04 / 05 / 2024

Isı tasarrufu nasıl yapılır

Isı tasarrufu nasıl yapılır

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli...

Isı tasarrufu da Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’na dahil edilmeli!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), Yapısal Reform Eylem Planı’nda yer alan Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’na destek veriyor ve ısı tasarrufunun da enerji verimliliği konusunun dışında düşünülemeyeceğini belirtiyor.

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Yasakların kalkması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü Yasakların kalkmasının AVM'leri nasıl etkileyeceği ile ilgili bazı bilgiler verdi. İşte Isıgöllü'nün o açıklamaları...

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerin emlak vergisi nasıl olur?

Çorum Haber Gazetesi'nin yazarlarından Erdal Sönmez bugünkü yazısında tasarrufu kısıtlanan gayrimenkullerde emlak vergisi uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı. İşte Erdal Sönmez'in o yazısı..

Isı pay ölçer nasıl okunur?

Isı pay ölçer sistemi, bireysel bazdaki toplam tüketilen harcamaların tespit edilmesi için kullanılan sistem olarak biliniyor. Peki, ısı pay ölçer nasıl okunur?

Isı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Isı pay ölçer; Birçok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan sistem olarak biliniyor. Peki, ısı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Sit alanları nasıl belirlenir?

Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara sit alanları deniyor. Peki, sit alanları nasıl belirlenir?

Kaloriferli binalarda yalıtım nasıl yapılır?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile yapılarda yalıtım, zorunlu hale geldi. Peki, kaloriferli binalarda yalıtım nasıl yapılır? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 'nde yer alan esaslar...

Isı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Yapılar için ısı yalıtımı uygulaması, 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geldi. Peki bir yapıda ısı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Apartman ısı yalıtım sözleşmesi nasıl yapılır?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince yapılarda ısı yalıtım uygulamasının yapılması gerekiyor. Peki, ısı yalıtımı için anlaşılan bir firma ile yapılacak sözleşmede hangi maddelere yer verilmelidir? Apartman ısı yalıtım sözleşmesi nasıl yapılır?

Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap nasıl olur?

Hazine taşınmazı; Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler olarak ifade ediliyor. Peki, Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap nasıl olur?

Kaloriferli binalarda mantolama nasıl yapılır?

Kaloriferli binalarda mantolama nasıl yapılır? İşte 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu bir uygulama haline gelen mantolama esasları..

Isı tasarrufu nasıl yapılır Haberi

Isı tasarrufu nasıl yapılır

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli... 

Isı yalıtımı taşın ısınmak için harcanan doğalgaz, yazın soğutma amaçlı elektrik kullanımını yüzde 50'ye yatan azaltıyor. 


DYO Klimatherm, aile bütçesini faturaların ağır yükünden kurtarmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. 

Konutlarda kullandığımız enerjinin yüzde 85'ini ısıtma ve soğutma giderleri için harcıyoruz. 

Aydınlatma ve elektrikli ev aletleri için tükettiğimiz enerjinin miktarı sadece yüzde 15. Yaz kış cepleri yakan faturalar, aile bütçesi kadar ülke ekonomisine de zarar veriyor. Yalıtımsızlık nedeniyle havaya savurduğumuz enerjinin ekonomiye faturası her yıl 10 milyar doların üzerinde. 


Ülkemizdeki 16 milyon yalıtımsız konutta ısı yalıtımını teşvik edecek yeni...