14 / 05 / 2024

Isı yalıtımı teşviği

Isı yalıtımı teşviği

NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “ Isı yalıtımına 2017 yılına kadar teşvik vereceğiz. Ondan sonra yapmayan vergi ile cezalandıracağız ” dedi.

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

VakıfBank, evlerin ısı yalıtımını destekleyen kredi kampanyası başlattı!

VakıfBank, Isı Yalıtımı Kredisi ile evlerde enerji tasarrufunu destekliyor, aile bütçesine ferahlık katıyor! İşte ayrıntılar...

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Abali ve Mehmet Emin Abali ortaklığında kuruldu.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Memişoğlu tarafından kuruldu. 

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Çiçek tarafından kuruldu.

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Isı yalıtımı genel şartnamesi Resmi Gazete'de!

Isı Yalıtım İşleri Genel Teknik Şartnamesi ve Yapısal Yangın Güvenliği İşleri Genel Teknik Şartnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Yapılara doğru yalıtım seçeneği Baumit'te!

Avrupa’da her yıl gerçekleştirdiği yıllık 40 milyon metrekare ısı yalıtımı ile uzmanlığı, geliştirdiği ısı yalıtım sistemleri, yenilikçi özellikleri ile Baumit, yapıların ihtiyaçlarına doğru seçenekler sunmayı hedefliyor.

Day Hal İnşaat Isı Yalıtım İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Day Hal İnşaat Isı Yalıtım İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi 100 bin TL sermaye le bugün Necdet Yılmaz ve Saim Topalar imzasıyla kuruldu.

ODE Yalıtım tedarikçileri için değer yaratıyor!

Yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden ODE, Tedarikçi Buluşması kapsamında Türkiye genelindeki 60’ın üzerindeki tedarikçisi ile biraraya geldi.

Isı yalıtımı teşviği Haberi

Isı yalıtımı teşviği

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ısı yalıtımı olmayan binaların vergisine 2017’den sonra yüksek vergi uygulayacaklarının sinyalini verdi.

NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Şimşek ısı yalıtımını sağlamak amacıyla 2017’ye kadar teşvik vereceklerini belirterek “2017’den sonra da ısı yalıtımı yapmayanları belki vergi politikasıyla cezalandıracağız. Niye? Devlet olarak ne yapacağız? Her binanın enerji verimliliği sertifikası olacak, bu kaçınılmaz bir şey. Bu hem çevre hem cari açık hem de genel ekonomik gidişat açısından çok önemlidir. Biz, enerjide üretimi, dışa bağımlılığı konuşuruz ama en önemli kaynak enerji tasarrufudur” dedi.

Enflasyon yüzde 5 olur

Şimşek bir soru üzerine “Petrol ortalama 50-60 dolar aralığına inerse enflasyon yüzde 5’in altına bile inebilir. Enflasyonda en önemli risk faktörü doların değer kazanması. Kuraklık sadece enflasyonu değil büyümeyi de olumsuz etkiledi. Son çeyrekte büyüme...