04 / 05 / 2024

Isı yalıtımında kullanılan malzemeler

Isı yalıtımında kullanılan malzemeler

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Gaziantep’te de olması gereken yalıtım kalınlığının 5 santimetre olduğunu kaydeden Eruslu, “Daha enerji verimli ısı yalıtımı için kalınlığın 10 santimetreye çıkması gerekiyor.” dedi...

Binalardaki enerji kaybını azaltmak için ne tür çalışmalar yapılır?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre binalardaki enerji kaybını azaltmak için ne tür çalışmalar yapılır? Isı yalıtımında kullanılan malzemeler nelerdir? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği....

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Abali ve Mehmet Emin Abali ortaklığında kuruldu.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Kırklareli Üniversitesi'nin yalıtımında İzocam kullanıldı!

İzocam, verdiği yalıtım danışmanlığı hizmetiyle her ihtiyaca uygun çözümler ve ürünler sunuyor. Şirket, Türkiye'nin önemli projelerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Şehir hastanelerinin yalıtımında ODE tercih ediliyor!

ODE Yalıtım, Türkiye’nin en büyük projeleri Ankara Bilkent, Adana, Kayseri, Eskişehir ve Bursa Ali Osman Sönmez hastanelerinin ısı ve su yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

ODE Yalıtım, 3. havalimanının su yalıtımını yapıyor!

3. Havalimanı ve birçok şehir hastanesi projelerinde ODE Yalıtım ürünleri tercih edildi. 3. Havalimanı’nın su ve mekanik tesisat yalıtımında ODE ürünlerinin kullanılacak.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

Konut yalıtımında devlet desteği gerekiyor!

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, konut yalıtımında devlet desteği gerektiğine dikkat çekti. Bulut, “Yalıtım için birçok ülkede teşvikler uygulanıyor. Örneğin; yalıtım yaptırmak isteyenlere ABD’de konut başına 6 bin 500 dolar, İtalya’da yalıtım uygulamasının yüzde 50’si hibe ediliyor. " dedi.

Isı yalıtımında kullanılan malzemeler Haberi

Isı yalıtımında kullanılan malzemeler


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Avrupa’da binalarda enerji verimliliği hedeflerini tutturabilmek için yaklaşık ortalama 10-15 santimetre kalınlığında levhalar ile ısı yalıtımı yapılması zorunda iken, Türkiye’de ortalama 4-5 santimetrenin ısı yalıtımı için yeterli olduğunun düşünüldüğünü söyledi. Gaziantep’te de olması gereken yalıtım kalınlığının 5 santimetre olduğunu kaydeden Eruslu, “Daha enerji verimli ısı yalıtımı için kalınlığın 10 santimetreye çıkması gerekiyor.” dedi. 


Doğru kalınlıkta uygulanan yalıtımın ısı kayıp ve kazançlarını engelleyerek yakıt tüketimini azalttığını vurgulayan Eruslu, “Yalıtım kalınlıkları 7 bölgemizdeki iklim koşullarına göre farklılık gösteriyor.” ifadelerini kullandı. Gaziantep’te ısı yalıtım kalınlığının 10 santimetre olması gerekirken, 5 santimetre olduğunu vurgulayan Eruslu, “Ankara’da da olması gereken ideal yalıtım kalınlığı 12 santimetre iken mevcut yönetmeliklerde 6 santimetre. İzmir ve Antalya’da ideal kalınlığın 8 santimetre...