04 / 05 / 2024

Isı yalıtımında yeni genelge

Isı yalıtımında yeni genelge

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16.07.2014 tarihinde 2014/17 sayılı genelge yayınladı. 01.01.201 5 tarihinden itibaren geçerli olacak genelge daha sonra 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girmek üzere ertelendi.

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Özgür Kaan Alioğlu, ODE Yalıtım Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan ODE Yalıtım’ın yeni Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaan Alioğlu oldu. 

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Abali ve Mehmet Emin Abali ortaklığında kuruldu.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Şehir hastanelerinin yalıtımında ODE tercih ediliyor!

ODE Yalıtım, Türkiye’nin en büyük projeleri Ankara Bilkent, Adana, Kayseri, Eskişehir ve Bursa Ali Osman Sönmez hastanelerinin ısı ve su yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

Konut yalıtımında devlet desteği gerekiyor!

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, konut yalıtımında devlet desteği gerektiğine dikkat çekti. Bulut, “Yalıtım için birçok ülkede teşvikler uygulanıyor. Örneğin; yalıtım yaptırmak isteyenlere ABD’de konut başına 6 bin 500 dolar, İtalya’da yalıtım uygulamasının yüzde 50’si hibe ediliyor. " dedi.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Polisan Yalıtım Sistemleri 20 bin binayı mantoladı!

Türkiye’nin Dış Cephe Isı Yalıtımında güvenilir markası ‘’Polisan Yalıtım Sistemleri’’ konutların mimari ve yapı fiziği ihtiyaçları gözetilerek Polisan Holding’in 50 yıllık tecrübesi ile geliştirildi.

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

Canpa, FLEXOBİT membran ile su yalıtımında çığır açıyor!

Türkiye’de yalıtımın uzmanı Canpa, kendi kendini onarma özelliğine sahip FLEXOBİT membran ile su yalıtımında yeni bir çığır açıyor.

Isı yalıtımında yeni genelge Haberi

Isı yalıtımında yeni genelge

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16.07.2014 tarihinde 2014/17 sayılı genelge yayınladı. 01.01.201 5 tarihinden itibaren geçerli olacak genelge daha sonra 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girmek üzere ertelendi. Bu genelgede, 01.07.2015 tarihinden itibaren ısı yalıtım sisteminin binalarda kullanılabilmesi için sistemin bir bütün olarak, ETAG 004 dokümanında belirtilen esaslara göre akredite bir laboratuvar tarafından deneye tabi tutulması gerektiği ifade edildi. Deney sonucunda yangına tepki sınıfının belgelendirilmesi ve bu şekilde kullanılacak sistemin; yüksek binalarda (21,5 m'den yüksek) en az "zor yanıcı", yüksek bina sınıfına girmeyen binalarda ise en az "zor alevlenici" olması gerektiği belirtilmiştir.


Bakanlığın genelge gerekçesi olarak açıklaması: Binalarda ısı yalıtımlı dış cephe uygulamalarının "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" açısından taşıması gereken koşullarla ilgili üreticilerden, kullanıcılardan, yapı denetim birimlerinden ve sektörel sivil toplum kuruluşlarından...