25 / 07 / 2024

ısı yap ölçer taktırma zorunlumu

ısı yap ölçer taktırma zorunlumu

Ortam ısısına göre çalışan mekanizmaya ısı pay ölçer deniyor. Bu mekanizma içinde bulunulan ortamın sıcaklığının istenilen seviyede tutulmasını sağlıyor. Peki, ısı pay ölçer takılmazsa ne olur?

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir?

Merkezi sistem ile ısınan apartmanlarda ısı pay ölçer takılması durumunda, ödenecek tutar maliklerin kullanım oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir?

Isı pay ölçer zorunlu mu 2016?

Her radyatöre takılan Isı Pay Ölçer ya da her dairenin girişine takılan Isı Sayaçları ile tüketilen enerji miktarı ölçülebiliyor. Peki, ısı pay ölçer zorunlu mu 2016?

Isı Pay Ölçer'le tasarruf mümkün!

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına da katkıda bulunuyor. Isı Pay Ölçer nedir? İşte ayrıntılar...

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi kullanmak zorunlu mu? İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Bilecik Maden Arama Faaliyeti projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından Bilecik İli, Söğüt İlçesi'ne yapılacak Maden Arama Faaliyeti projesi için 4 Ağustos'ta halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.

Mirasçı sıralaması nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul sahiplerinin vefatı halinde miras, yasal mirasçılarına kalıyor. Miras intikali, mirasçı sıralamasına göre yapılıyor. Peki, mirasçı sıralaması nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kapıcının sigortası nasıl yapılır?

İş Kanunu gereğince, kapıcılar da işçi sınıfına giriyor ve diğer işçiler gibi sigortalı olarak çalıştırılması gerekiyor. Peki, kapıcının sigortası nasıl yapılır? İşte kapıcı sigortası için gerekli evraklar..

ısı yap ölçer taktırma zorunlumu Haberi

ısı yap ölçer taktırma zorunlumu

Isı pay ölçer takılmazsa ne olur?

Radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini buna göre de gider paylaşımı yapılabilmesini sağlayan ısı sayacına ısı pay ölçer deniyor.


Bu sistem ile her daire kullanmış olduğu enerjinin parasını ödeyebiliyor. Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor.


5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında merkezi sistem ile ısınan yapılara ısı pay ölçer takma zorunluluğu getiriliyor.  Eski binalarda ısı pay ölçerlerin yanı sıra yönetmelik gereği bütün radyatörlere termostatik vana takılması zorunluluğu bulunuyor. Peki, ısı pay ölçer takılmazsa ne ne olur?


Enerji Verimliliği Kanunu gereğince, ceza ile ilgili bir hüküm söz konusu olmuyor. Yalnız şikayete bağlı bir durumdan dolayı sulh hukuk mahkemelerine başvurulabiliyor. 


Örneğin merkezi sistem ile...