20 / 05 / 2024

Işık Aksulu kimdir

Işık Aksulu kimdir

Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir’in Gazi Üniversitesi’nde arkadaşı olan Işık Aksulu kimdir? Prof. Dr. Işık Aksulu hangi ödüllere sahip? Mimar Işık Aksulu hangi işlere imza attı?

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle'nin kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. Birol Küle kimdir nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli?

Şişe Cam'ın yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli? İşte ayrıntılar...

İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç hangi üniversiteden mezundur?

İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç hangi mesleği yapıyor? İpek Kıraç nereden mezundur? İşte detaylar!

Serdar Kırmaz kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Kırmaz kimdir? Kaç yaşında?   Serdar Kırmaz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Serdar Kırmaz'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Serdar Kırmaz'ın hayatına dair merak edilenler.

Erdal Kılıç Kimdir?

Erdal Kılıç kimdir? Erdal Kılıç’ın mesleği nedir? Erdal Kılıç hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Nusret Orhun Köstem Kimdir?

Nusret Orhun Köstem kimdir? Nusret Orhun Köstem’in mesleği nedir? Nusret Orhun Köstem nereden mezundur? İşte detaylar!

İdris Küpeli Kimdir?

İdris Küpeli kimdir? İdris Küpelinin mesleği nedir İdris Küpeli nereden mezundur? İşte detaylar!

Celal Köse kimdir?

Celal Köse, 2019 yerel seçimlerine Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı oldu. Peki Celal Köse kimdir? Celal Kösebugüne kadar hangi işlere imza attı?

Eda Köksal kimdir?

İç mimar Eda Köksal, 2 yıl önce evini dekore ettiği Emre Aydın ile 21 Ağustos 2016 tarihinde evlendi. Peki, İç Mimar Eda Köksal kimdir?

Ahmet Küçükbay kimdir?

Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınan Küçükbay Grup'un CEO'su Ahmet Küçükbay kimdir? Ahmet Küçükbay bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Küçükbay biyografi...

Mesut Köse kimdir?

Mesut Köse, 1 Haziran 2016 tarihinde yapılan atama ile Çankırı Valisi oldu. Peki, Yeni Çankırı Valisi Mesut Köse kimdir? Mesut Köse, hangi işlerde görev aldı?

Salih Küçüktuna kimdir?

2014 yılında profesyonel mimarlık çalışmalarını sürdüreceği PIN Mimarlık ofisini kuran Salih Küçüktuna kimdir? Salih Küçüktuna, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Çağrı Küçükay kimdir?

Ortağı olduğu Arten DC bünyesinde sürdürmekte olan Mimar Çağrı Küçükay kimdir? Çağrı Küçükay, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Çağrı Küçükay..

Işık Aksulu kimdir Haberi

Işık Aksulu kimdir

Işık Aksulu kimdir?

Işık Aksulu 1947 yılı İstanbul doğumlu. Işık Aksulu, Şubat 1972’de Ankara Devlet Mimarlik - Mühendislik Akademisi (A.D.M.M.A. – A.M.M.Y.O.) Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi (O.D.T.Ü.) Mimarlık Fakültesi Restorasyon bölümünde Şubat 1982’de tamamladı. 


Doktorasını Mayıs 1994’te Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (G.Ü.M.M.F.) Mimarlık Bölümü’nde yaptı. 


Aksulu’nun ilgi alanları; tarihi çevre koruma , restorasyon , eski yapıya çağdaş eklemeler ve kentsel alan rehabilitasyonudur.


Işık Aksulu'nun sahip olduğu ödüller:

Altındağ Beled., Ankara Kalesi Koruma Geliştirme İmar Planı Yarışması - 3. mansiyon.


Gediz Urak, Işık Aksulu, Demet Irklı, Can Hersek, Cüneyt Kurtay, Nilgün Görer) 1988


Teşekkür Belgesi: 4-10 Kasım 1993 tarihlerinde misafir öğretim elemanı olarak Manchester Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde verilen ders ile sağladığı bilimsel katkı için Mimarlık Fakültesi adına 4 Ocak 1992’de gönderilen...