02 / 05 / 2024

Işık İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Özcan

Işık İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Özcan

Kent estetiğinin önemine işaret eden Pınar Özcan, "Günümüz insanı, geçmişin doğal yapısı içinde modern yaşamak istiyor. Ankara bu anlamda kentsel estetiğe verdiği önemle geçmişle bugünü uyumlu bir şekilde birleştirmeyi başarmıştır." dedi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Değişim Mimarlık kurum ve firmaları tercih ediyor!

İnşaat malzemeleri sektöründe uygulama faaliyetlerinin yanı sıra satış ve pazarlama hizmeti veren Değişim Mimarlık, kişiye özel projelerden çok kurum ve firmalarla çalışmayı tercih ediyor.

Mcmill Mine Çiçek Mimarlık Kentsel Tasarım Planlama Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mcmill Mine Çiçek Mimarlık Kentsel Tasarım Planlama Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mine Çiçek tarafından 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Güngören, A.N.Gürman Mahallesi'nde kuruldu.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün tabla çalışmaları başladı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "11. Cumhurbaşkanımızın siyasete dönme arzusu olursa bu tabii ki sadece beni değil, bütün AK Parti tabanını sevindirir" dedi.

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü'nü STFA Grubu yapacakmış!

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü ve 216 kilometre uzunluğundaki ekspres yolların yapımını Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya firması kazanmış. Japon firmaların bulunduğu konsorsiyumda yer alan STFA Grubu, 551.2 milyon dolarla en düşük teklifi vermiş.

1984 yılında Boğaziçi Köprüsü gelirine ortaklık imkanı!

1984 yılında Boğaziçi Köprüsü Gelir Ortaklığı Senetleri satışa sunulmuş. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, halk, devlete ait altyapı tesislerinin gelirlerine ortak olma imkanına kavuşmuş. Satılacak senetlerin nominal değeri 10 milyar liraymış.

1984 yılında ''2. Boğaziçi Köprüsü'nün adını Turgut Özal koymuş!

Asya ve Avrupa'yı Boğaziçi Köprüsü'nden sonra ikinci kez bağlayacak olan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün adını, 1984 yılında Turgut Özal koymuş. Özal, inşa edilecek köprünün adını ''Sultan Fatih'' koymuş.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki gişeler bu yıl kaldırılacak!

FSM’den sonra İstanbul’da trafik sorununu çözmek için Mahmutbey, Boğaziçi Köprüsü ve Çamlıca’da da gişeler bu yıl kalkacak, serbest geçiş ücret toplama sistemine geçilecek..

1984 yılında Cindoruk, Boğaziçi Köprüsü'ne talip olmuş!

1984 yılında Doğru Yol Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, Boğaziçi Köprüsü'ne 10 milyar lirayla talip olmuş. 1984 yılı şartlarında 7 milyara mal olan köprüyü 10 milyar liraya alacağım demiş.

1984 yılında Cindoruk, Boğaziçi Köprüsü'nü satın alacakmış!

1984 yılında Doğru Yol Partisi İstanbul Belediye Başkanı Adayı Hüsamettin Cindoruk, satışa çıkarılan Boğaziçi Köprüsü'ne talibim demiş. Cindoruk, başkan olduğunda Köprü'yü 10 milyar liraya satın alacakmış.

Karabağlar Belediyesi Herkes için Mimarlık Atölyesi eğitimi başlattı!

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), 'Herkes için Mimarlık Atölyesi' eğitimini başlattı. Yeşil Ev'de düzenlenen eğitimde, Herkes İçin Mimarlık Derneği Proje Koordinatörü yüksek mimar H. Cenk Dereli gençlerle buluştu.

1983 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü'nün ilk ihalesi yapılmış!

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün ilk ihalesi yapılmış. 100 milyar liraya mal olacak köprünün ilk ihalesini Freeman Fox and Patners adında İngiliz firması kazanmış. Firma, 1 milyar 416 milyon lirayla en iyi teklifi vermiş.

Işık İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Özcan Haberi

Işık İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Özcan

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu üyesi ve Işık İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Özcan, kent estetiğinin önemine işaret etti. Özcan, kentsel gelişim süreci çok hızlı olmasına rağmen Ankara'nın bugün sağlıklı bir kentleşmeyi sürdürdüğünü söyledi. Özcan, "Günümüz insanı, geçmişin doğal yapısı içinde modern yaşamak istiyor. Ankara bu anlamda kentsel estetiğe verdiği önemle geçmişle bugünü uyumlu bir şekilde birleştirmeyi başarmıştır. Ankara sokaklarında dolaşırken bunu hissetmek mümkün" ifadelerini kullandı. 


KENTİN BATISI HIZLA GELİŞİYOR

İç Mimar Pınar Özcan, Ankara'nın kent mimarisini tarihi ve modern olarak ikiye ayırarak yorumlamanın daha doğru olacağını ifade etti. Özcan, "Ankara'nın batı bölgesinin, modern ve büyük yapılarla, yüksek yapı projeleri ile gelişmesi kente değer katmaktadır. Ayrıca bir kentin olmazsa olmazları, modern kent meydanları, hayvanat bahçesi, geniş yeşil alanlar...