16 / 05 / 2024

Işık kirliliğin

Işık kirliliğin

5 dakikadan sonra gözlerimiz parlak ışık karşısında olduğundan tam 30 kat daha fazla hassaslaşıyor. Wone Lighting Genel Müdürü Kaan Dilber’e göre bu kadar hassas olan biyolojik sistemimizi ışık bombardımanından nasıl koruyacağız?

Beşiktaş'ın Beykoz'daki arazisi için karar verildi! Futbol köyü inşa edilecek!

Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan 21 dönümlük arazisine bir Futbol Köyü inşa edeceği belirtiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

Hilmi Işıkören inşaatta daha çok satmanın formüllerini anlatacak!

GYODER'in kurduğu "Çözüm Platformu"nda konuşmacı olacak Hilmi Işıkören, inşaat sektöründe "daha çok satmanın" formüllerini anlatacak.

Melih Gökçek'in spor kulübü derneklerine tahsis ettiği tesisler geri alındı!

Melih Gökçek'in Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı kuruluyor!

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvarın inşasına 2018’in son çeyreğinde başlanması planlanıyor.

İzmit Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’nde hayata geçirilen konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları!

Türkiye’de şirketlerin neredeyse yüzde 95’i aile şirketi. Her bir kuşak temsilcinin irinci kuşaktan farklı bir gündemi var. İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları...

Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konak inşa edilecek!

İzmit’in Sepetçi Köyü’nde 18 Temmuz Salı günü temel atma töreni yapılacak. Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konut inşa edilecek.

Kocaeli Körfez'in çehresi değişiyor!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları ile tarihi yapılar tek tek gün yüzüne çıkarılırken, yeni projelerle de Körfez’in çehresi değiştiriliyor

Hilmi Işıkören'in 10 Numara Motivasyon kitabı yarın tanıtılıyor!

Hilmi Işıkören'in 10 Numara Motivasyon kitabının tanıtımı yarın akşam (5 Ekim Çarşamba) 19:00 – 22:00 saatleri arasında Sun Plaza Maslak’ta gerçekleştirilecek

Karabük Kanyon Köprü inşaatının yüzde 70’i tamamlandı!

Karabük'te 310 bin metrekarelik alanda başlayan Kanyon Park projesinin ilk ayağı olan Kanyon Köprü inşaatının yüzde 70’i tamamlandı.

Riva'daki trafik kazasında 3. köprü inşaatında çalışan 4 işçi hayatını kaybetti!

Beykoz Riva yolunda meydana gelen kazada, üçüncü köprü inşaatında çalışan 4 işçi yaşamını yitirdi. Biri ağır 2 kişi de yaralandı. İşçilerin cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Işık kirliliğin Haberi

Işık kirliliğin

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre karanlıkta geçirdiğimiz 5 dakikadan sonra gözlerimiz parlak ışık karşısında olduğundan tam 30 kat daha fazla hassaslaşıyor. Yarım saat sonra bu oran 100.000 kat fazlasına çıkıyor. Peki Wone Lighting Genel Müdürü Kaan Dilber’e göre bu kadar hassas olan biyolojik sistemimizi ışık bombardımanından nasıl koruyacağız?

Avrupa’da yaşayan aydınlatma mühendislerine ve Kaan Dilber’in ortak görüşüne göre;

Tüm dış aydınlatmalar korunaklı gece ortamının etkisini azaltan tamamen korunaklı armatürlerle yapılmalı.  Ayrıca evlerdeki dış aydınlatmalar halka açık yerlerde ya da komşu evlerin yakınındaysa parlama yapmamalı. Kullanılan tüm lambalar ise düşük enerjili ve güneş enerjisiyle çalışan 3W LED’lerden oluşmalıdır.

Sokak lambaları yol boyunca sıralanmış bir şekilde yerleştirilmemeli. Bunun yerine insanlar ve o sokakta yaşayan kişiler kafa lambaları ve fener kullanmalı. Ayrıca LED aydınlatma...