02 / 05 / 2024

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvarın inşasına 2018’in son çeyreğinde başlanması planlanıyor.

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı kuruyor!

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvar, 2020 yılında tam teşekküllü olarak hizmete girecek...

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Sinpaş Marmaris Kızılbük projesinde inşaat yeniden başladı! 

Kızılbük GYO, Sinpaş Marmaris Kızılbük projesinde inşaat faliyetlerine tekrar başlandığını açıkladı.  

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Öz Işık Nalburiye İnşaat Ve Su Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Işık Nalburiye İnşaat Ve Su Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 210 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Işık tarafından kuruldu.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatını inceledi.

Workindo, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna projesine insan kaynağı sağlayacak!

Yerli girişim Workindocom, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna’da hayata geçireceği köprü inşaatı projesine Ukrayna’dan insan kaynağı sağlayacak.

Trabzon'da 10 bin kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı Haberi

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı

Hürriyet'te yer alan habere göre; Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kurmaya hazırlanıyor. 2020 yılında tam teşekküllü olarak hizmete girecek laboratuvar, Türkiye’deki önemli referans laboratuvarlarından biri olacak.

Laboratuvarın inşasına 2018 yılının son çeyreğinde başlanması planlanıyor. İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı, yapı ve deprem mühendisliği ağırlıklı olmakla birlikte malzeme, zemin ve hidrolik bilim dallarına yönelik öğreti ve incelemeleri kapsayan, öğrencilerle birlikte aynı mekanların paylaşılarak karşılıklı etkileşimin yaşanacağı bir ortam olarak tasarlandı. Laboratuvar, birbirlerine köprü ile bağlantılı iki bloktan oluşacak.

 
Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercan Solak, “Laboratuvarı, öğrencilerimizin tam bir yetkinlik ve donanımla yetişmesine, araştırmacılarımızın da bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak biçimde tasarladık. Ayrıca üniversite dışından gelecek taleplere de yanıt vererek, bir referans...