06 / 05 / 2024

iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler

iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler

Bir arsa üzerinde inşaat işleri tamamlanıp iskan izni alındıktan sonra yapılması gereken birkaç işlem daha bulunuyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İskan alındıktan sonra yapılacaklar!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak da bittiğini göstermiyor. Eğer yapının iskanı alınmışsa yapı bitmiş sayılıyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılacaklar nelerdir?

Altın fiyatları zincirini kırdı! Piyasa tarafından altın yakın merceğe alındı! Elinizi çabuk tutun!

Altın alacaklar, haftanın son gününde bile fiyatları takip etti. Fed faiz açıklamasından sonra altın ve dolar yakın merceğe alındı. İşte detaylar!

A101'in tekne satışından sonra zincir marketler sosyal medyada ti'ye alındı! BİM'de 199 TL'ye psikolog gündem oldu

Zincir marketler ipin ucunu kaçırdı. BİM ev, araba satışı yapacağını duyurmasının ardından A101'in aktüel ürünler kataloğunda da tekne satışı başladı. Vatandaş A101'de tekne satışından sonra BİM'de de psikolog hizmeti veriliyor diye ti'ye alındı.

Resesyon başladı! Dolar, altın, gümüş fiyatları mercek altına alındı!

Resesyon başladı. Bu süreçten sonra küresel piyasada dolar, altın, gümüş fiyatları yakın merceğe alındı. İşte dolar, altın, gümüş tarafındaki son gelişmeler!

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Çankaya Açelya Apartmanı'nın sorumlusu kim? 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın istinat duvarında çökme meydana gelmişti. Bina önünde önlem almadan kazı çalışması yapan müteahhit Süleyman A. ile hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. gözaltına alındıktan sonra mahkeme sonrasında serbest kaldı.  

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme değişikliğine SPK'dan onay!

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme değişiklik tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan da gerekli izinler alındıktan sonra, yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak

Le Chic Tarabya'nın inşaatı tamamlandı, iskan alındı!

Deniz GYO'nun geliştirdiği Le Chic Tarabya projesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen incelemeler tamamlandı ve projenin inşaatı tamamlanarak iskan alındı. 

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

Ev aldıktan sonra bu ödemeleri geri alabilirsiniz!

Konut sahibi olan vatandaşlar, devlet ve bankalardan geri alabileceği ödemeleri araştırıyor. Peki, ev aldıktan sonra hangi ödemeler geri alınabiliyor? İşte detaylar...

Oyakkent 3. etap ne zaman satışa çıkacak?

Konut yatırımlarına devam eden OYAK, Başakşehir projesi için düğmeye bastı. Şantiye tesislerinde hazırlıkların başladığı proje ruhsat alındıktan sonra satışa çıkacak.

Trend GYO'nun Bursa Millet projesinin iskanı alındı!

Trend GYO projelerinden ve teslimlerine 2019 yılı içerisinde başlanılan Bursa Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi 3074 ada 8 Parselde yer alan Millet projesinin iskanı alındı...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın sinyalizasyon testleri başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda sinyalizasyon sistemi testlerinin ardından deneme sürüşleri yapılacağını, hattın güvenlik sertifikası alındıktan sonra hizmete açılacağını ifade etti...

iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler Haberi

iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler

İskan alındıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir arsa üzerinde inşaat işleri tamamlanıp iskan izni alındıktan sonra yapılması gereken birkaç işlem daha bulunuyor. İskan alındıktan sonra yapılması gerekenlerin başında tapu değişimi geliyor.


İskan alındıktan sonra kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebiliyor. Bunun için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri şu şekilde sıralanıyor:


-Gerekli belgeler ile kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılması

-Başvurunun ardından sözleşme ve tescil yapılması


I - İstem ve belgeler: 

Kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi hususunda o gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşlarının aşağıda yazılı belgeler ile birlikte tapu idaresinde istemde bulunması gerekir:

-Anagayrimenkulde, yapı veya yapıların dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti, ortak yerlerinin ölçüleri ve bağımsız bölümlerin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleriyle oranlı...