01 / 05 / 2024

iskan alma bedeli

iskan alma bedeli

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'dan 35.2 milyon TL'ye 4 adet konut alıyor!

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'dan 4 adet konutun satın alınacağını açıkladı. Satın alma bedeli 35 milyon 200 bin TL olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Peker GYO, Nordstern Düsseldorf GmbH şirketinden 5.8 milyon Euro'luk hisse aldı!

Peker GYO, Almanya'da kurulu ve 25 bin Euro sermayeli Nordstern Düsseldorf GmbH şirketindeki payların yüzde 89'unu satın almak için Peker GMBH ile ön sözleşme imzaladı. Payların değeri 5 milyon 899 bin 753,66 Euro olarak takdir edildi ve satın alma bedeli de 5 milyon 850 bin Euro oldu.

Gayrimenkul yatırımında yeni dünya trendi: Karayipler!

Yeni Bir Hayat CEO’su Şevki Akyadın, Karayiplerde yatırım yapanların mülklerini buradaki yerel işletmelere kiraladıklarını, işletmelerin satın alma bedeli üzerinden yıllık yüzde 6 ile 7 oranında ödeme yaptığını söylüyor..

Pendik Belediyesi'nden iskansız bina uyarısı!

Tamamlanmış yapıların iskan alma sürecini dijital ortama taşıyarak hızlandıran ve kolaylaştıran Pendik Belediyesi, vatandaşları iskansız binalara karşı uyardı.

İş GYO'dan Kadıköy arsası satın alma bedeli hakkında açıklama!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı , Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi'nde bulunan arsanın yüzde 45 hissesinin satın alma değeri hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

iskan alma bedeli Haberi

iskan alma bedeli

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor.


İskan almak için öncelikle yapının süresi içinde ve mimari projesine uygun olarak bitirilmiş olması gerekiyor. 


Bu şekilde bitirilen bir binaya gerekli belgeler ve dilekçe ile belediyeye müracaaat edilerek iskan alınabiliyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?


İskan belediye harçları..

- Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.5 TL

- Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.7 TL

- Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 2.8 TL

- Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 3.1 TL

- Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri m2 3.5 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000m2 kadar m2 3.7 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000- 15.000 m2 3.9...