02 / 05 / 2024

iskan belgesini kimin alması gerekir

iskan belgesini kimin alması gerekir

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Beşiktaş, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı!

2020-2021 yılında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş Kulübü, Vodafone Park'ın iskan belgesini aldı.

Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi?

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında yapı belgesini kaleme aldı. Peki Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi? İşte Ulusoy'un o yazısı...

Reysaş GYO Esenyurt'taki deposunun iskan belgesini aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'taki 21 bin 536,25 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen 41 bin 865,06 metrekarelik lojistik deponun iskan belgesini aldı. 

İskan almayan müteahhite dava açma!

İskan belgesini yapıyı inşa eden müteahhitin alması gerekiyor. Ancak, yapı projesine uygun olarak tamamlanmamışsa iskan verilmiyor. İşte, iskan almayan müteahhite dava açma!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 5 dakikada inşaat ruhsatı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara inşaat ruhsatı ve iskan belgesini web tabanlı sistem aracılığıyla sunan Mekansal Adres Kayıt Sistemi’ni ilk ve tek kullanan büyükşehir belediyesi oldu

İskan nasıl çıkarılır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, bir binaya iskan nasıl çıkarılır? İskan için yapılması gerekenler nelerdir?

İnşaata iskan almak için gerekenler!

Ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından iskan belgesi düzenleniyor. Peki, inşaata iskan almak için gerekenler nelerdir?

2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan nasıl alınır? 2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Köyde iskan alınır mı?

Köy inşaat esaslarının yer aldığı Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, köyde iskan alınır mı? Köyde iskan nasıl alınır?

Köy iskan kanunu 2015!

2 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde 10 Ocak 2015 tarihinde birtakım düzenlemeler yapıldı. İşte köy iskan kanunu 2015 hükümleri...

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten ve belediyenin imar birimi tarafından düzenlenen iskan belgesini almak müteahhitin sorumluluğunda oluyor. Peki, müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

iskan belgesini kimin alması gerekir Haberi

iskan belgesini kimin alması gerekir

Oturma ruhsatını kim alır?

Oturma ruhsatı, yapının imşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni olarak ifade ediliyor. 


Oturma ruhsatı,  inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor.


Yapıya oturma ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?


Normal şartlarda, oturma ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Bu hususun müteahhit ile yapılan sözleşemede de özellikle belirtilmesi gerekiyor. Konuyla ilgili Yargıtay kararı aşağıda yer alıyor;


T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSADESİNİN ALINMAMIŞ OLMASI

YÜKLENİCİNİN SORUMLULUĞU


Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı...