02 / 05 / 2024

iskan belgesinin alımı için istenen belgeler

iskan belgesinin alımı için istenen belgeler

İnşaatı tamamlanan bir yapıda iskan belgesi alınmadığı takdirde yasal olarak oturum izni verilmiyor. Peki iskan belgesi ne demektir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Ehliyeti olanlara müjde! O belediye yüksek maaşlı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmak yeterli!

Çorum İskilip Belediyesi, personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre, istihdam edilecek personellerde B sınıfı sürücü belgesinin bulunma zorunluluğunun aranacağı öğrenildi.

Yapı kayıt belgesinin kullanım yerleri!

İmar barışı kapsamında, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesinin kullanım yerleri nerelerdir?

Konut alırken önce iskan belgesi sorulmalı!

Osman Yıldırım; konut satın alırken projenin tasarım ve mimari özelliklerinden önce inşaat halinde ise kat irtifak tapularının olup olmadığını bina bitmiş ise iskan belgesinin alınıp kat mülkiyetli tapularının çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır.

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaz mallar için alınıyor. Yapı kullanma izni alınırken belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İnşaat çalışmaları biten yapılar için alınması gereken yapı kullanma izni, oturma izni olarak da ifade ediliyor. Yapı kullanma izni için bazı masraflar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Kat mülkiyeti ne zaman sona erer?

Bir yapı üzerinde kat mülkiyetinin kurulabilmesi, inşa çalışmaları biten bir yapıya iskan belgesinin alınmış olması ve kat mülkiyeti için gerekli belgelerin temin edilmesi, harcın yatırılması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti ne zaman sona erer?

Kat irtifakından kat mülkiyetine resen geçiş işlemlerinde harcın tahsili!

Taşınmaz malın inşaat çalışmalarının tamamlanması ve iskan belgesinin alınması ile kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine resen geçiş işlemlerinde harcın tahsili nasıl olur?

İnşaat iskan nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır? İskan için neler gerekli?

İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği!

Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği alınır mı? İskansız eve elektrik aboneliği nasıl alınır?

İspanya'da konut alım satımı yüzde 60 düştü!

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, konut alım-satımında 775 bin 300 ile rekorun kırıldığı 2007 yılına kıyasla 2013'te alım satımın yüzde 60 oranında düşüş gösterdiğine dikkat çekti.

Akçalım Metal İnşaat Elektrik Mermer Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akçalım Metal İnşaat Elektrik Mermer Ticaret Limited Şirketi, Eren Atılgan tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Şubat'ta Ataşehir, Ferhatpaşa Mahallesi, G15 Sokak'ta kuruldu.

iskan belgesinin alımı için istenen belgeler Haberi

iskan belgesinin alımı için istenen belgeler

İskan belgesi ne demektir?

İskan belgesi, alındığı yapının tasdiklenen projesine uygun olarak inşa edildiği ve bu nedenle belediye tarafından içinde oturma izninin verildiği anlamına geliyor. İskan belgesinin alınabilmesi için iskan belgesi ne demektir sorusunun yanıtından da anlaşılacağı üzere yapının projesine uygun bir biçimde; projede gösterilen esasların dışına çıkılmaması gerekiyor. Örneğin tasdiklenen projede yapının 5 katlı olacağı bildirilmiş ise inşaat bitiminde söz konusu yapı 6 katlı ise bu durum projesine aykırı olduğu için iskan belgesi alınamıyor.


İskan belgesinin alımı için istenen belgelerin temin edilmesi ve gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye iskan için başvuru yapması gerekiyor. 


İskan almak için gerekli belgeler..

-Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

-Tapu kaydı bilgileri,

-Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

-Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

-Telekom Olur Yazısı,

-Proje Müellifleri Raporu, 

-Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

-Cephe fotoğrafları – (13/18...