05 / 05 / 2024

iskan harcı nereye yatırılır

iskan harcı nereye yatırılır

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı, gayrimenkul alımı sürecinde ödenmesi gereken bir harçtır. Bu harç ödemesi farklı ve basit yöntemlerle yapılabiliyor. Bu durumda gayrimenkul sahipleri tarafından tapu harcı nereden ve nasıl ödeniyor soruları merak ediliyor. İşte tapu harcının nereden ve nasıl ödeneceği sorularının yanıtla

2023’te ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet harcının yeni yılda yani 2023’te ne kadar olacağı araştırılıyor. İşte ehliyet harcına dair merak edilip sorulan sorulara dair detaylar!

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. İlk defa tapu harcı yatıracak kişiler, “Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?” şeklinde soruya yanıt arıyor. İşte detaylar!

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İskan harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki iskan harcı 2021 ne kadar? İşte iskan harcı 2021...

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

İskan harcı 2019!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı harç tarifesi açıklandı. Tarife kapsamında iskan izni için ödenmesi gereken bedel de belli oldu....

İskan harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2018 yılı harçları belli oldu. İşte iskan harcı 2018..

Tapu harcı yatırma yerleri!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için tapu dairesine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu harç nereye ödenir? İşte tapu harcı yatırma yerleri..

iskan harcı nereye yatırılır Haberi

iskan harcı nereye yatırılır

İskan harcı nereye ödenir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.


Bu iskan izni, inşaatın ruhsatına uygun bir şekilde yapıldığını ve yapının yasal olarak bittiğini gösteriyor.


İskan başvurusu için bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile belediyeye müracaat edilebiliyor. 


İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. 


Gerekli belgeler:

Dilekçe

Temel vizesi

Kanal Bağlantı Vizesi

Vergi İlişik Kesme Belgesi

Ön ve arka cephenin 13*18 ebadında ikişer fotoğrafı,

Isı Yalıtım Vizesi

Toprak(Hafriyat) Vizesi 

150 m2 nin üzerinde işyeri bulunan yapılar için harç.


İskan harcı nereye ödenir?

İskan harcı da belediyeye ödeniyor. 2016 yılına ilişkin  Yapı Kullanma İzin Belgesi Alınmasına İlişkin Ücretler şu şekilde sıralanıyor:


1.1 Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.75 TL

1.2 Konut-...