02 / 05 / 2024

İskan izni alma süreci

İskan izni alma süreci

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

İskan başvurusu için gerekli belgeler!

İskan izni, bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır? İskan başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapı kullanma izni almayan müteahhite ne yapılır?

İnşaatı tamamlanan yapılar için yapı kullanma izni belgesi alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Ancak kimi zaman müteahhitler bu belgeyi almıyor veya alamıyor. Peki, yapı kullanma izni almayan müteahhite ne yapılır?

Kat mülkiyetine geçmek için iskan alınmalı!

Yapıların %60’a yakınında iskan izni bulunmamaktadır. İskan izni alınmaması durumunda ne gibi durumlarla karşı karşıya kalınacağının bilinmemesinden kaynaklanmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Yapı kullanma izni masrafları 2015!

Bina inşaatlarının tamamlanması halinde, yapının yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. İzin alma sürecinde bazı masraflar ödeniyor. İşte yapı kullanma izni masrafları 2015...

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

Bina oturma izni nasıl alınır?

Ruhsatlı bir inşaatın, inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapıda oturumun başlaması için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, bina oturma izni nasıl alınır? İşte oturma izni alma işlemleri..

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

Yapı kullanma izni alma şartları!

Yapı kullanma izni belgesi bina bitmiş ise ve binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmışsa alınabiliyor. Yapı kullanma izni alabilmek için bazı şartlar söz konusu oluyor. İşte, yapı kullanma izni alma şartları!

İskan izni alma süreci Haberi

İskan izni alma süreci

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıda oturumun yasal olarak başlayabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?


İskan izninin alınabilmesi için müteahhitin gerekli belgeleri temin ederek, belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvuruda bulunması gerekiyor. Ancak iş burada bitmiyor. İskan izni her başvuru yapılan yapılar için verilmiyor. İskan raporunun düzenlenebilmesi için bazı şartlar aranıyor.


İskan izni alma süreci

İskan için gerekli belgelerle başvuru yapılması;

İskan için gerekli evraklar..

- Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi...