04 / 05 / 2024

iskan kelime anlamı

iskan kelime anlamı

İskan özellikle yapılar için çok sık kullanılan kelimeler arasındadır. Türkçede yaygın şekilde kullanılsa dahi anlam açısından pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, İskan ne demek? İskan nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir?

Mirasın reddi, kelime anlamı ile aynı anlamı taşıyor. Yasal mirasçılar yada atanmış mirasçılar bazı durumlarda reddi miras talebinde bulunabiliyorlar. Peki, reddi miras yapabilmenin şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi?

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında yapı belgesini kaleme aldı. Peki Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi? İşte Ulusoy'un o yazısı...

25 soruda iskan!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi sitesinde  'oturma izni anlamına gelen iskan'la ilgili en sık sorulan 25 soruyu yayınladı. İşte 25 soruda iskan...

LEED Sertifikası, projeden daire alma süreçlerinde rol oynuyor!

LEED Sertifikası veya yeşil dostu sürdürülebilirliği anlatabilmek için öncelikle “LEED” kelime anlamını açıklamamız gerekmektedir.

İskan harcı hesaplama 2015!

Bir inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığının bildirilmesi ve iskan belgesi talebinin yapılması gerekiyor. Peki, iskan harcı ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2015 formülü..

İskan alınmamış bina için ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında müteahhitin iskan almadığı binada oturan okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı!

Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı.

Kayacity Başakşehir'de iskan alındı!

Hemen teslim dairelerin yer aldığı Kayacity Evleri'nde iskan alındı. Yüzde 85'i satılan Kayacity Evleri'nde 2+1 dairelerin fiyatları 320 bin TL'den başlıyor. Kayacity'de son 35 konut kaldı...

İntifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar!

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak ifade ediliyor. Peki, intifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar neler?

Mesken tapulu ne demek?

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Peki, mesken tapulu ne demek? Mesken tapulu işyeri ne demek?

Kuru mülkiyet sahibi ölürse ne olur?

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kuru mülkiyet sahibi ölürse ne olur?

iskan kelime anlamı Haberi

iskan kelime anlamı

Yapılar için kullanılan kelimeler arasında sıkça yer alan iskan kelimesinin anlamı birçok insan tarafından araştırılıyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Arapça kökenli bir kelime olarak iskan Türkçede yaygın şekilde değerlendirilen bir sözcüktür. Özellikle imar amaçlı farklı yapılar adına öne çıkan bir kelime olarak bilinmektedir. Hem yapılar konusunda hem de gündelik yaşam içerisinde farklı cümlelerde kullanılabilir.

İskan ne demek?

Kelime anlamı olarak iskan ‘yurtlandırma’ ya da ‘yurtlanma’ olarak bilinmektedir. Genelde gündelik yaşam içerisinde ‘iskan izni’ şeklinde kullanılmakta ve yaygın biçimde değerlendirilmektedir.

 İskan nedir?

İskan kelimesi anlamı itibariyle ‘yurtlanma’ veya ‘yurtlandırma’ olarak geçer. Ancak detaylı bir tanımlama yapmak gerekirse, bir yapının ruhsatlandırmaya ya da usulüne uygun şekilde tanımlandığını gösteren bir belgedir. Buna da İskan belgesi denir. Farklı yapıların inşası konusunda imar açısından binanın yasal yollarla yapılabileceğini...