28 / 12 / 2024

iskan masrafları

iskan masrafları

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İnşaat çalışmaları biten yapılar için alınması gereken yapı kullanma izni, oturma izni olarak da ifade ediliyor. Yapı kullanma izni için bazı masraflar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

Kiracı yaptığı masrafları isteyebilir mi?

Kiralanan evde kiracı ile ev sahibi arasında anlaşmazlıklara sebebiyet veren hususlar arasında kiracı tarafından yapılan masraflar yer alıyor. Peki, kiracı yaptığı masrafları isteyebilir mi? İşte Yargıtay Kararı..

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasına iskan izni çıktı!

Söğütözü'nde Başbakanlık olarak yapımına başlanan, ardından Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen bina için TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan iskan ruhsatı başvurusu sonuçlandırıldı. Başvuruyu değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlı

Hisseli tapu satış masrafları!

Hisseli tapu masrafı taşınmazın satış bedeli üzerinden binde 20 oranında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı alınıyor. Peki, Hisseli tapu satış masrafları nelerdir? İşte, hisseli tapu satış masrafları!

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları ne kadar? Ortaklığın giderilmesi dava masraflarını kim öder?

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar!

İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor. İşte iskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar..

İskan almak kimin görevi?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor. Peki, iskanı kim alır? İskan almak kimin görevi?

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği!

Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği alınır mı? İskansız eve elektrik aboneliği nasıl alınır?

İskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi, eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa veya borcu varsa verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire kiralanır mı?

İskanı alınmamış ev ne demek?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki bir binaya iskan alınmamışsa ne olur? İskanı alınmamış ev ne demek?

iskan masrafları Haberi

iskan masrafları

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor.


İskan almak için öncelikle yapının süresi içinde ve mimari projesine uygun olarak bitirilmiş olması gerekiyor. 


Bu şekilde bitirilen bir binaya gerekli belgeler ve dilekçe ile belediyeye müracaaat edilerek iskan alınabiliyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?


İskan belediye harçları..

- Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.5 TL

- Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.7 TL

- Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 2.8 TL

- Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 3.1 TL

- Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri m2 3.5 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000m2 kadar m2 3.7 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000- 15.000 m2 3.9...