03 / 05 / 2024

iskan raporu gerekliliği

iskan raporu gerekliliği

İnşaatı tamamlanmış ve iskan ruhsatı alınmış bir binanın kat mülkiyeti nasıl alınıyor? Kat mülkiyeti almak için yapılması gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kat mülkiyetinde iskan raporu!

Kat mülkiyetinde iskan raporu nasıl alınır? İskan raporu nedir? İskan raporu neden önemlidir? İskan raporu olmadan bir yapı bitmiş sayılır mı? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, kamu işçi alımı için yeni bir ilan yayımladı. Bu ilana başvuruda bulunabilmek için KPSS şartının aranmayışı, 18 yaşından büyük olunması ve ilköğretim mezunu olma gerekliliği bulunmaktadır. Alınacak pozisyon, aşçı yardımcısı olarak belirtilmiştir. 

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Türk Telekom personel alımı yapacak! KPSS 'siz deneyimsiz dolgun maaşı iş için başvuru detayları!

Yeni bir iş fırsatı duyurusu yapıldı! İş arayanlar dikkat! KPSS şartı aranmadan ve deneyim gerekliliği olmadan işe alım yapılacak. Kurum personel alımı yapacak! KPSS'siz deneyimsiz dolgun maaşı iş için başvuru detayları!

İşçiler bu habere dikkat! Kovulabilirsiniz!

Sağlık raporu alarak işe gitmeyen bir işçinin, kurban pazarında kayınpederine yardım ettiği ortaya çıkınca işten kovuldu.

Maltepe Gülsuyu 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesi 16093 Ada 87 ve 88 Parsel, 16094 Ada 1 Parsel, 16087 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Açıklama Raporu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beton yol uygulamasıyla 10 senede 12 milyar tasarruf yapılabilir!

TÜRKÇİMENTO; düşük bakım ve onarım gerekliliği ve uzun ömrüyle dünyada tercih edilen beton yolların Türkiye’de de yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının, teknik ve ekonomik açıdan pek çok fayda sağlayacağını vurguladı.

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

TOKİ'den Denizli projesinin zeminine uygunsuz raporu verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Denizli'de toplu konut yapılan bölgedeki zemine "uygunsuz" raporu verildiği ile ilgili iddialarla açıklama yaptı.

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Mevlana Mahallesi (11-B), 38,25 ha.’lık Riskli Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Açıklama Raporu Değişikliği askıya çıktı.

İskan için gerekli belgeler 2021!

Müteahhit kişi veya firmanın tamamlanmasının ardından inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki iskan başvurusu için hangi belgeler gerekiyor? İşte İskan için gerekli belgeler 2021...

Enflasyon Raporu 28 Ocak'ta açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-I"in tanıtımı amacıyla 28 Ocak Perşembe basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

iskan raporu gerekliliği Haberi

iskan raporu gerekliliği

Kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


Kat mülkiyeti almak için öncelikle söz konusu taşınmazın iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı alınmamış bir yapı bitirilmiş sayılmadığından kat mülkiyeti alınamıyor. Peki kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


İskan ruhsatı alınmış binanın müteahhidi yoksa binada kat malikleri aralarından bir temsilci seçerek tapu emlak müşavirine gereken iskan ruhsatını veriyor. Bu temsilcinin ayrıca belediyelerin tapu akdastro müdürlüklerine iskan ruhsatı alınmış binanın tapu haritasına işlenmesi isteminde bulunması gerekiyor. Temsilci, bu işlemin ardından tapu müdürlüğüne giderek kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmını “arsa”dan “bina”ya çevirterek kat mülkiyeti tapusunu alabiliyor.


- İskan ruhsatı alınmamış binaların müteahhiti yoksa, öncelikle iskan ruhsatı almak için, binada oturan daire malikleri, içlerinden temsilci seçiyor yada  tapu emlak müşavirlik firmasını yetkilendiriyor. Temsilci belediyeye başvurduğunda, belediye vatandaştan bir belge talep etmiyor....