30 / 11 / 2024

İskan raporu maliyeti ne kadardır

İskan raporu maliyeti ne kadardır

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

2024 konut piyasası raporu: İnşaat maliyeti 28 bin TL ve ortalama kira bedeli 25 bin TL oldu!

2024 yılında konut piyasası raporu belli oldu. Buna göre; İnşaat birim metrekare maliyeti 28 bin TL ve ortalama kira bedeli 25 bin TL oldu.

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan raporu alma süresi!

İskan raporu alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan raporu alma süreci nasıl işliyor? İskan raporu alma süresi ne kadardır?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporu için gerekli belgeler!

İskan izni, yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan binaya iskan alınamıyor. Peki, iskan raporu alabilmek için gerekli belgeler nelerdir? İskan raporu nereden alınır?

İskan raporu ne işe yarar?

İskan raporu ne işe yarar?: İnşa edilen binalarda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için öncelikle yapının ruhsatlı olması ve inşaat çalışmalarının ruhsatına uygun olarak yapılması gerekiyor...

İskan alınmazsa ne olur?

İskan raporu; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini gösteriyor. Peki, iskan alınmazsa ne olur?

Marmaris'te 5 yıldızlı otelin inşaatı ÇED raporu olmadığı için mühürlendi!

Marmaris' te yapımına başlanan 5 yıldızlı otelin inşaatı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olmadığı için mühürlendi. Çok sayıda kamyon ve iş makinesi mühürlenen sahada kaldı...

Akasya Park Ümraniye 'nin inşaat maliyeti 200 milyon dolar!

Akasya Park 'ta 600 den fazla bağımsız bölümden oluşan konut bloğu, 80 bin metrekarelik AVM ve toplamda 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ofis blokları yer alıyor. Projenin inşaat maliyeti 200 milyon dolar olarak öngörülüyor.

Ayvalık'ta 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı!

TÜRKİYE 'nin en güzel doğal koruma alanları arasında yer alan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için tehlike çanları çalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayvalık'ta bulunan koruma altındaki 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı...

İskan raporu maliyeti ne kadardır Haberi

İskan raporu maliyeti ne kadardır

İskan raporu masrafı!

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen belgeye iskan raporu deniyor.


İskan raporu alınabilmesi için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruyu alan Yapı Kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ederek saptıyor. 


Binanın herhangi bir teknik eksikliği yoksa mal sahibi veya müteahhidinden yapıyla ilgili olarak  TEDAŞ, TÜRK Telekominikasyon A.Ş., Sivil Savunma Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü gibi kuruluşlardan su, elektirik, telefon, sığınak, yangın, asansör tesisatları ile ilgili teknik raporlarla, yapının fenni sorumlusundan yapının kontrolü altında ruhsat...