29 / 04 / 2024

iskan raporu ne kadar

iskan raporu ne kadar

İskan raporu ne işe yarar?: İnşa edilen binalarda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için öncelikle yapının ruhsatlı olması ve inşaat çalışmalarının ruhsatına uygun olarak yapılması gerekiyor...

Özel sektörde deprem raporu ne kadar? Ücretsiz deprem raporu nerden alınır?

Türkiye'nin üçte birini etkileyen depremlerin ardından binaların sağlamlığını gösteren deprem raporu merak edilmeye başlandı. Özel sektör eliyle hazırlanan raporların bedeli hayli yüksek.

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Kiler GYO Referans Güneşli değerleme raporu!

Kiler GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Referans Güneşli  Projesi değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

ÇED raporu ücretleri 2018'de ne kadar arttı?

ÇED raporu, gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkileri belirliyor. Bu rapor için belli ücretler de ödeniyor. Peki, ÇED raporu 2018'de ne kadar ödenir? ÇED raporu ücretleri 2018'de ne kadar arttı?

Vakıf GYO Kütahya İş Merkezi 2017 değerleme raporu!

Vakıf GYO, Kütahya ili Merkez İlçesinde konumlu İş Merkezi'ne ait 2017 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

iskan raporu ne kadar Haberi

iskan raporu ne kadar

İskan raporu ne işe yarar?

İnşa edilen binalarda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için öncelikle yapının ruhsatlı olması ve inşaat çalışmalarının ruhsatına uygun olarak yapılması gerekiyor. İnşaatı bu şekilde tamamlanan yapılara iskan raporu veriliyor. 


İskan raporu, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporu nasıl alınır?


Binaya iskan raporunun alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve belediyenin imar birimlerine müracaat edilmesi gerekiyor. İskan başvurusunda gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


İskan için gerekenler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13...