04 / 05 / 2024

İskan raporu ücreti

İskan raporu ücreti

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

ÇED raporu ücretleri arttı!

ÇED raporunun alınabilmesi için birtakım ücret ödemesinin yapılması gerekiyor. 2016'da KDV dahil minimum 7 bin 500 lira olan ÇED raporu ücreti 2017'de 8 bin liraya yükseldi.

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması gerekiyor. Bu rapor için belli bir ücret ödeniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Risk raporu alınmamış veya risk raporunda "risklidir" ibaresi yer almayan rapora sahip binaların yıkımı gerçekleşmiyor. Peki risk raporu nereden ve nasıl alınır? Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

İskan raporu alma süresi!

İskan raporu alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan raporu alma süreci nasıl işliyor? İskan raporu alma süresi ne kadardır?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporu için gerekli belgeler!

İskan izni, yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan binaya iskan alınamıyor. Peki, iskan raporu alabilmek için gerekli belgeler nelerdir? İskan raporu nereden alınır?

İskan raporu ücreti Haberi

İskan raporu ücreti

İskan raporu maliyeti 2015!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak tamamlandığını gösteriyor. Yasal olarak yapının tamamlanmış sayılabilmesi için bina iskan raporunun alınması gerekiyor. Eğer yapının iskanı alınmamış ise bina tamamlanmamış sayılıyor.


Belediyelerin imar birimi tarafından düzenlenen iskan raporu, 

ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını, ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak tanımlanıyor. 


İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuru alındıktan sonra, binanın ruhsat ve eklerine uygunluğu, Yapı Kullanma İzni Birimi teknik personelleri tarafından yerinde kontrol ediliyor. Herhangi bir eksik olmadığı sürece iskan raporu düzenleniyor.


İskan için gerekenler!

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi...