02 / 05 / 2024

İskanda tebliğ ilân ve müracaat süresi

İskanda tebliğ ilân ve müracaat süresi

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan iskanda tebliğ, ilan ve müracaat süresi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrini merak ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamalar yaptı.

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkede hizmet vermesi amacıyla yeni bir bina inşa edilecek.

Yeşil GYO'nun 21 milyon TL'lik pay senedi dağıtıldı!

Yeşil GYO'nun birleşme nedeniyle ihraç olunacak beheri 1 TL nominal değerde 21 milyon 9 bin 6387 adet pay senedi birleşme oranı esas alınarak birleşme ile infisah eden Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş. ortaklarına dağıtıldı.

Innovia 4'ün inşaatı ne zaman başlayacak?

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Peki Innovia 4'ün inşaatı ne zaman başlayacak?

Innovia 4 mağdurları bugün İBB önünde toplanıyor!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesinin inşaatını durdurdu. Projeden ev alan binlerce vatandaş bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak.

Innovia 4'ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini durdurdu. Projede çalışan bütün işçilerin işten çıkarıldığı bildirildi.

Engin Yeşil: Yap-kirala dönemine geçtik!

Son yıllarda gayrimenkul yatırımlarıyla öne çıkan Yeşil Holding, otomotiv ve enerji sektörlerindeki girişimlerine odaklandı. 1 milyar TL ciroya sahip Yeşil Holdingin yönetim kurulu başkanı Engin Yeşil, "İnşaatta sıkıntı olmasa ciroyu ikiye katlardık" diyor.

Tahsilat genel tebliğinde değişiklik!

Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Hacizlere karşı dava açma süresi 1 Ocak'tan itibaren 7 günden 15 güne çıkarıldı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:485!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:485 kapsamında bazı maddelerde değişikliğe gidildi. Tebliğ bugün Resmİ Gazete'de yayınlandı...

Yeşil İnşaat değerleme raporu özetini yayınladı!

Yeşil İnşaat Gayrimenkul, MGI Bağımsız Denetim tarafından hazırlanan değerleme raporunun yönetici özeti ve sonuç kısmını yayınladı.

Yeşil Global İnşaat, Yeşil İnşaat'taki paylarını alıyor!

Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, önemli nitelikteki işlem tanımına giren Yeşil Global İnşaat'ın yüzde 65,44'nin Yeşil İnşaat'a 282 milyon 314 bin 5 TL bedel ile satın alınarak Yeşil Global İnşaat Turizm Otelcilik'e iştirak edilmesi teklif edildi.

Yeşil GYO üst limitiyle ilgili yönetim kurulu kararınını açıkladı!

Yeşil GYO, Yeşil Global İnşaat Turizm Otelcilik A.Ş.'nin sermayesinden 39.265.790 adet payın Yeşil İnşaat'tan 282.314.005 TL bedel ile satın alınmasını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Türkiye'nin üretime ve dönük yatırıma ihtiyacı var!

Son teşvik sistemi Türkiye'yi 6 bölgeye ayırıyor. Türkiye'nin tüm sanayicüeri bu sistemin yeni dokunuşlara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Sadettin Korkut, dünya konjonktürüne bakıldığında önümüzdeki yılı değil, önümüzdeki yılları sıkıntılı olarak görüyor.

İskanda tebliğ ilân ve müracaat süresi Haberi

İskanda tebliğ ilân ve müracaat süresi

İskanda tebliğ, ilan ve müracaat süresi!

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'ne göre, tebliğ, ilan ve müracaat süresi belediye, okul, muhtarlık gibi görülebilir yerlerde otuz gün süreyle asılı kalıyor.


İskan talebinde bulunulması durumunda ise yine aynı yönetmeliğe göre bu süre doksan gün olarak belirtiliyor. Göçebeler için ise, bu süre yüz seksen olarak ifade ediliyor. Bu süre zarfı içinde, ilgili kimselerin bağlı oldukları kaymakamlığa veya valiliğe aile temsilcisi veya eşlerden birisi tarafından dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.


Yönetmeliğin konu ile ilgili maddesi aşağıda bulunuyor.


Tebliğ, ilan ve müracaat süresi

MADDE 5 – 


(1) Kanun kapsamında iskân edilmenin şekli ve şartları; tüzel kişiliklere, göçebelerde göçebe grubunu temsile yetkili olan kişiye valilikçe yazılı olarak bildirilir ve ayrıca, belediye, okul, muhtarlık gibi görülebilir yerlerde otuz gün süreyle asılarak ilân edilir. İlân...