06 / 05 / 2024

iskanı çıkmamış daire alınır mı

iskanı çıkmamış daire alınır mı

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor. Peki, "İskansız ev alırsak ne olur?" diyorsanız işte yanıtı..

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İskan belgesiz daire alınır mı?

Ruhsatlı binalar için yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. Peki, iskan belgesiz daire alınır mı?

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

İskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi, eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa veya borcu varsa verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Arsa tapusunu daire kat mülkiyetine çevirme!

Arsa tapulu daireler, inşaat çalışmaları tamamlanan ancak iskan belgesi alınmayan yapılardaki bağımsız bölümlere deniyor. Peki, arsa tapulu kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte arsa tapusunu daire kat mülkiyetine çevirme işlemleri...

Arsa tapulu daire tapu masrafı!

Henüz inşaatı tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmasına rağmen henüz iskan belgesi alınmamış yapılardaki bağımsız bölümlerin tapusu kat mülkiyetine geçemediği için arsa tapulu olarak kalıyor. Peki, arsa tapulu daire tapu masrafı ne kadar?

İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki binanın iskanı yoksa ne olur? İskan belgesi olmayan binadan daire alınır mı?

İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından verilen iskan belgesi, inşaatın projesine uygunsuzluğu durumunda verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire satılabilir mi? İskanı alınmamış daireye kredi çıkar mı? İşte yanıtı..

Daire sahibi iskan alabilir mi?

Kat maliki olduğunuz yapının iskan belgesinin olmadığını düşünelim. Daire sahibi olanlar yapıya iskan alabilir mi? İskan izni alınmamış bir yapıya daire sahibi iskan alabilir mi?

iskanı çıkmamış daire alınır mı Haberi

iskanı çıkmamış daire alınır mı

İskansız ev alırsak ne olur?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor.


İnşaat çalışmaları tamamlanan yapılara verilen iskan belgesi, ancak yapının projeye ve bölgenin imar planına uygunluk teşkil etmesi halinde veriliyor.


Kimi zaman, yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor. 


Peki, iskan belgesi olmayan bir ev almak istediğinizi ve "İskansız ev alırsak ne olur?" diye sorduğunuzu düşünelim. Yanıtı şu şekilde olacak;


İskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden yararlanamama ( doğalgaz, elektrik-su aboneliği vb..) gibi yoksunluklar dışında; tapularının arsa sahibi lehine iptali veya tapuya kavuşamama riski yaşayabiliyor.


Öte yandan; binanın...