02 / 05 / 2024

İskansız binaya emlak vergisi muafiyeti var mı

İskansız binaya emlak vergisi muafiyeti var mı

Emlak Vergisi Kanunu nun 5. maddesinin (a) fıkrasına göre, mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin "2 bin 500 liradan az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü ile geçici muafiyet kapsamına giriyor.

Milli Emlak o ildeki konut imarlı arsayı 8 taksitle satıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Bayburt Demirözü Milli Emlak, Bayburt ili, Demirözü ilçesi, Esentepe Mahallesinde yer alan arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bayburt Demirözü'nde yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

O ildeki 30 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satışa çıkıyor!

Bayburt Demirözü Milli Emlak, Bayburt ili, Demirözü ilçesinde yer alan 30 adet arsa ve araziyi peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Bayburt'ta yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Ev satacaklar aman dikkat! Artık yasaklandı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine yönelik, "Bundan sonra emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması lazım. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanıyla çalışacaksanız" dedi.

Özsöz Group Emlak Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Özsöz Group Emlak Ve Turizm Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Kıfah Alhac Kaddur tarafından kuruldu.

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Öz Kartal Emlak İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Kartal Emlak İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Habip Kartal tarafından kuruldu.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Daha yeşil binaya ihtiyacımız var!

Dünya Habitat günü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak "Daha çok yeşil binaya ihtiyacımız var" dedi.

Rihanna Hollywood Hills'teki malikanesini satıyor!

Dünyaca ünlü pop yıldızı Rihanna emlak yatırımına yöneldi. Başarılı sanatçı Hollywood Hills'teki malikanesini 7.8 milyon dolara satıyor. 

Kylie Jenner emlak imparatoriçeliğine göz dikti!

Dünyada kendi servetini kazanan en genç milyarder Kylie Jenner, gözünü emlak imparatoriçeliğine dikti. Geçtiğimiz haftalarda 36 milyon dolara malikane alan Jenner bu defa 15 milyon dolarlık devasa bir mülk satın aldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki arazi davalık oldu!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Dursunköy'deki 40 dönümlük arsa, mahkemelik oldu. Arsayı 1977'de Milli Gazete'nin düzenlediği kampanyadan satın aldıklarını iddia eden 432 hak sahibi, Yıldız Holding, Emlak Konut ve THY Gayrimenkul'e dava açmak üzere mahkemeye başvurdu...

Emlak sektörünün dili çözüldü! Emlakçı balonu patlıyor!

Ev almayı düşünen birçok vatandaş emlakçı emlakçı gezmekten ya da bütün gün boyunca sitelerde dolaşmaktan sıkılmış durumunda. Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet İren, bugünkü yazısında, emlakçıların en çok söylediği bahaneleri anlattı.

Yıldız Group Emlak Danışmanlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Group Emlak Danışmanlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmoud Hassan Adam Ali tarafından kuruldu.

Karagöz Grup Emlak İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karagöz Grup Emlak İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahir Karagöz tarafından kuruldu.

İskansız binaya emlak vergisi muafiyeti var mı Haberi

İskansız binaya emlak vergisi muafiyeti var mı

Emlak Vergisi Kanunu nun 5. maddesinin (a) fıkrasına göre, mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin "2 bin 500 liradan az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü", inşaatlarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren "5 yıl" süre ile geçici muafiyet kapsamına giriyor. 


İSKÂN ALMA ŞARTI YOK 

Beş sene süreyle faydalanılacak olan geçici "muafiyet için iskan alınmış olması zorunlu değil". 

Çünkü yeni inşa edilen binaların, inşaatın sona ermesinden önce kısmen kullanılmaya başlanmış olması, binaya su, elektrik, doğalgaz vb. aboneliklerin yapılmış olması durumunda inşaatın bittiği kabul ediliyor ve emlak vergisi bildirim yükümlülüğü...