29 / 04 / 2024

İskansız ev kiralanır mı

İskansız ev kiralanır mı

İnşaat çalışmaları bitmemiş ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemiş yapılara iskan belgesi verilmiyor. Peki, iskansız ev kiralanır mı? İskansız ev kiraya verilir mi?

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Schafer Fit Oven Airfryer Siyah Sıcak Hava Fritözü ve Fırın en ucuza nereden alınır? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Yeni evlenecekler dikkat ! Sizin için Schafer Fit Airfryer Sıcak Hava Fritöz ve Fırın cihazının en ucuza satıldığı yeri, ne kadara satıldığını ve özelliklerini araştırdık. İşte detaylar..

Dolarlarınızı rafa kaldırın! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki... Patlamaya hazır bomba! Herkes bundan alsın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dolar ile ilgili çarpıcı açıklama geldi. Dolarlarınızı rafa kaldırın! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki... Patlamaya hazır bomba! Herkes bundan alsın...

Schafer Sıcak Hava Fritözü ve Fırın en uygun fiyata nereden alınır? Özellikleri neler? 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Schafer Fit Airfryer Sıcak Hava Fritözü ve Fırın; program sayısı, işlev, tasarım, kullanım, özellik ve ısıtma gücü bakımından çeşitli kızartma ve pişirme işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirir.

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Yüz bakım ürünlerinde yüzde 50 fırsat! Gratis indirimleri bitmiyor! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kozmetiğin sevilen yüzü Gratis, sonbahar indirimlerine bir yenisini daha ekledi. Şimdi Gratis’te yüz bakım ürünlerinde yüzde 50 indirim fırsatı var. İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

14 ayar tektaş yüzüklerde göz kamaştırıcı fiyatlar! İşte Koçak 21 Ekim 2022 fiyat listesi

14 ayar altın tektaş yüzüklerin fiyatları göz kamaştırıyor. Her bütçeye uygun 22 ayar tektaş yüzük modelleri Koçak'ta. Peki tektaş yüzük fiyatı ne kadar? 14 ayar tektaş yüzükler ne kadar? İşte Koçak 21 Ekim 2022 fiyat listesi.

English Home ev dekorasyon ürünlerinde yüzde 60 indirim! English Home 14 Ekim 2022 fiyat listesi

Ev dekorasyon ve tekstil markası English Home tüm indirimlere ek ev dekorasyon ürünlerinde sepette yüzde 60 indirim fırsatı sizleri bekliyor. İşte indirimli o ürünler…

Vivense’den ev dekorasyon ürünlerinde yüzde 30’a varan indirim! Vivense 24 Eylül 2022 fiyat listesi

Uygun fiyatlı ürünleriyle dikkat çeken mobilya markası Vivense Eylül ayına özel indirim fırsatlarıyla karşımızda. Ev dekorasyon ürünlerine özel sepette yüzde 30’a varan indirim sizleri bekliyor.

Bella Maison ev dekorasyon ürünlerinde yüzde 50 indirim! Bella Maison 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Sevilen ev tekstil ve dekorasyon markası Bella Maison’da ev dekorasyon ürünlerine özel sepette net %50 indirim sizleri bekliyor. İşte Bella Maison ev dekorasyon ürünleri 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

İskansız ev kiralanır mı Haberi

İskansız ev kiralanır mı

İskansız ev kiralanır mı?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belgeye iskan belgesi deniyor.


İskan belgesi alabilmek için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


İskan belgesi başvurusu ilgili Belediyeye müteahhit tarafından yapılması gerekiyor. Peki, iskan belgesi için gerekli belgeler neler?


- Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Bina asansörlü ise asansör firmasından;

- TSE...