30 / 04 / 2024

iskansız ev satışı

iskansız ev satışı

Yapı inşaatı tamamlanmış evlerde oturumun başlayabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan belgesi alınmazsa ne olur? İskansız ev satılır mı? Satılamaz mı? İşte yanıtı..

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

TOKİ hangi illerde kurasız ev satıyor?

TOKİ 22 ilde uygun fiyatlarla dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapıyor. Peki TOKİ hangi illerde kurasız ev sahibi yapıyor? Başvuru şartları nelerdir? TOKİ kurasız ev sahibi olmak için ne yapmak gerekir? İşte merak edilen her şey...

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanunu düzenlemelerine göre taşınmaz 5 yıl geçtikten sonra da satılsa vergi ödenmedi gerekecek. Peki, söz konusu ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur!

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahar dönemiyle birlikte ev satışlarında artış yaşandığını söyledi. Kırmızıtaş, ev alırken dikkat ve kontrol etmesi gerekenleri anlattı. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur.

Neden ev satın alırız?

Ev satın alırken yatırım amaçlı düşünüldüğünde tek kriterin fiyat olduğunu belirten Ödüllü Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, oturum amaçlı ev alındığında duygusal faktörlerin de önemli olduğunu söylüyor.

Beylikdüzü Metrohome satılık ev fiyatları!

Kameroğlu İnşaat tarafından inşa edilen Beylikdüzü Metrohome satılık ev fiyatları 258 bin liradan başlıyor.

Kiracıyım ev satın aldım çıkabilir miyim?

Ev ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kiracılar ev satın alırsa ne olur? Kiracıyım ev satın aldım çıkabilir miyim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Maketten ev satışı nasıl olur?

Henüz daire ortada yokken daire satışına maketten konut satışı deniyor. Maketten konut satışının yapılabilmesi için yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, maketten ev satışı nasıl olur?

iskansız ev satışı Haberi

iskansız ev satışı

İskansız ev satılır mı?

Yapı inşaatı tamamlanmış evlerde oturumun başlayabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. Bu izin müteahhit tarafından gerekli belgelerin düzenlenmesi ile belediyeye yapılacak müracaat sonrasında alınıyor.


İskan izninin alınabilmesi için ise yapının projesine uygun bir şekilde ve zamanında tamamlanması gerekiyor. 


İskan belgesi alabilmek için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Bu koşullara uygun yapı için iskan belgesi düzenlenebiliyor. Peki, iskan belgesi alınmazsa ne olur? İskansız ev satılır mı? Satılamaz mı?


İskansız evlerin satışı yapılabiliyor. Ancak, iskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden yararlanamama ( doğalgaz, elektrik-su aboneliği vb..) gibi yoksunluklar...